Skotsk fudge

Vi tänker spela lite spel och vara sällskapliga idag. Då är det gott att mumsa på något, gärna något man gjort själv så man vet vad det är man stoppar i sig.

Igår hälsade vi på hos mormor och då hittade jag ett recept på fudge som vi tänker testa idag;

Skotsk fudge

1 brk. kondenserad mjölk (397 gr.)
100 gr. ekologiskt Svenskt Smör
450 gr. mörkt muscovado-socker

Lägg allt i en kastrull och koka upp tills smeten klarar ett kulprov, ca. 10 min. Ta bort från spisen och fyll upp lite vatten i diskhon med diskproppen i. Ställ ner kastrullen och rör tills smeten svalnat och blivit lite grynig i konsistensen.

Häll i en smord form, ca. 20 x 20 cm., och låt stå kallt ett tag innan fudgen skärs i rutor.



Update; Det blev en sådär alldeles perfekt fudge som farbror/tant tandläkare skulle avsky att man åt! ;) Mums!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback
RSS 2.0