Välgörande middagar

Johan och jag har ofta gäster hemma på middag och dessa snälla gäster har allt som oftast med sig något då de kommer. Det kan vara alltifrån en flaska vin till blommor eller choklad. Det är verkligen jätetrevligt att de vill ge något samtidigt som vi känner att vi redan har så mycket.

Vi har länge pratat om att istället för detta samla in pengar till välgörande ändamål, och nu har det äntligen blivit av. Vi har gjort en burk där de gäster som vill kan få skänka en liten slant som tack för maten och då burken är full skänks innehållet till angiven organisation. För tillfället står det FRIENDS på burken då mobbning och barn som far illa är något som berör mig väldigt. Har själv en nära anhörig som farit fruktansvärt illa under större delen av sin skolgång på grund av barn som behandlat honom illa och föräldrar till dessa barn som blundat för sanningen och inte tagit till sig det som deras barn hållit på med.

 Burk från ICA med en egenhändigt gjord etikett!

Det vore kul om fler i våran omgivning ville ta fasta på detta så att ännu fler skulle kunna skänka en liten slant regelbundet. Gör man på detta vis blir det inte ett så stort hål i plånboken vid ett och samma tillfälle heller.



Länkat; FRIENDS

Kommentarer
Postat av: Lisa

Vad smart med en sån där burk! Ja det blev ju en paus i pluggandet för mig. Men jag hade nog tagit en paus ändå om jag känner mig själv rätt, kanske inte lika lång som nu men.

2008-04-16 @ 10:07:17
URL: http://lmh.blogg.se
Postat av: Malin Harju

Lisa: Men vilken härlig paus det blev sen! ;)

Ja, det känns bra med en sådan där burk. Kul också för nu kanske fler ger eftersom någon annan "gör allt bök" med att skicka iväg pengarna...

Ha en skön onsdag!

/Malin

2008-04-16 @ 11:51:38
Postat av: Maria

vilken fin grej! :) Vi har nästan aldrig bjudningar, men kanske nångång i framtiden, ska försöka hålla detta i minne :)

2008-04-16 @ 21:34:11
URL: http://www.shoppoholic.blogg.se
Postat av: Malin Harju

Maria: Tack! :) Ja, håll det i minnet eller tipsa andra som du vet ofta bjuder hem folk...man kan ju skänka till vad som helst; lokala projekt, djurrättsorganisationer, Amnesty mm.

/Malin

2008-04-17 @ 07:18:31
Postat av: elins

smart! det där ska jag använda när vi bjuder hem folk också!

2008-04-17 @ 15:10:28
URL: http://elinblogg.blogg.se
Postat av: Malin Harju

elins: Kul att du gillade tipset! :) Det är ju ett lätt sätt att undvara pengar till välgörenhet då det blir många bäckar små liksom...

/Malin

2008-04-17 @ 16:29:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback
RSS 2.0