V. 24

Måndag betyder som ni vet en ny veckoräkning på graviditeten som idag går in i vecka 24.

Vecka 24
Kroppen:
Man kan känna av hur livmodern drar ihop sig och blir stel ibland, sk. förvärkar, livmodern tränar på detta sätt upp sig inför förlossningen. Ibland kan vibrationer eller gropigt underlag från när man åker bil framkalla förvärkar, men det är helt naturligt.

Barnet: Vikten har ökat markant på senare tid och barnet väger nu runt 600 gram och är cirka 30 cm långt, barnet ska de resterande veckorna femdubbla sin vikt. Nu utvecklas svettkörtlar, men huden är fortfarande så pass tunn med bara lite fett så det ljumna vattnet är perfekt. Naglar på både fingrar och tår börjar växa ut.

Kommer från Familjeliv.

Fattar ni? 30 cm. är långt! Det är ju verkligen en liten människa som bor inne i mig! :D

Jag har lärt mig dela på hur jag mår då folk frågar - psykiskt eller fysiskt. Rent psykiskt har jag aldrig mått så bra i hela mitt liv! Jag älskar att vara gravid och skulle kunna vara det jämt! Jag känner mig lugn och harmonisk och fylld med tillförsikt inför det som komma skall. Då det gäller det fysiska däremot så skulle jag kunna klara mig utan den hormonella topp som ger de genomjävliga foglossningarna, det onda i nacken till följd av tyngre (läs gigantisk) byst och det låga blodtrycket som gör mig konstant trött. Men så är det, och jag identifierar mig inte med det onda, det är bara en annan del av mig. 

Intressant är dock hur hormonerna spökar till det; så fort jag får ont i fogarna p.g.a hormonerna kommer även ömmande byst och känslig vårtgårdar. Man ser liksom hur allt hänger ihop för att detta över huvudtaget ska fungera.

Det känns i alla fall lite bättre rent fysiskt nu då jag vilat upp mig en hel helg så nu är det nya krafttag som gäller denna vecka! Rent psykiskt är livet på topp och nu ska jag hitta något skönt och varmt att hoppa in i efter frukosten så att jag kan mysa ordentliget med barnen på jobbet idag!



♣ 

Kommentarer
Postat av: Erika

Så spännande =)



Hoppas att du har haft en bra dag på jobbet och får en mysig kväll,söt!



Kramar!

2008-08-11 @ 16:58:35
URL: http://morgondimma.blogg.se/
Postat av: Sandra

Jag längtar tills jag kan skaffa barn=) Även om det fysiska inte¨låter så jättekul, så låter det psykiska desto roligare. Och såklart det faktum att bebisen växer!



Jag vill berätta en sak för dig, för det var dig jag genast tänkte på när detta hände:

Jag jobbar i affär, och idag hade jag en kund som skulle köpa avfallspåsar. Hon förklarade att på bägge sorternas förpackningar stod det att de var gjorda i Kina, och då undrade hon om jag visste något om arbetsvillkoren under tillverkning. Jag visste ju inte, men jag ringde faktiskt till butikschefen för att se om han visste något, och han lovade att ta reda på den faktan. Och vad skulle jag göra om inte berömma kunden för att hon frågade? Sånt gör mig glad, folk som faktiskt tänker op vad de köper och som framförallt vågar fråga! Hoppas detta ger lite mer guldkant på din redan så förgyllda vardag=)

2008-08-11 @ 18:37:05
URL: http://soleii.devote.se
Postat av: Malin Harju

Erika: Tack vännen! Ha, ha, ja på jobbet händer det grejor! :S Hade dock en bra dag, om än tröttsam, och tog det väldigt lugnt resten av kvällen!



Du då?



Massa kramar!



Sandra: Jag förstår att du längtar, den resa vi gör är alldeles underbar och värd allt - oavsett hur ont jag har skulle jag öka det tiofalt för att få bära Krypet inom mig!



Oh, vilken guldkant du satte på dagen! Vilken kund som frågade! Du ser, det händer mer och mer att folk börjar engagera sig, ifrågasätta och ta sitt ansvar! Jättebra också av dig att du direkt mötte upp hennes önskan genom att ringa din chef och berömma hennes initiativ; det kommer ju att göra att hon frågar vidare i andra butiker också eftersom hon vet att det är OK att göra det och säkerligen känner sig stärkt av ditt bemötande!



Massa kramar till duktiga Sandra! :D

2008-08-12 @ 05:25:40
URL: http://ekoblogg.blogg.se/
Postat av: Nad

Sandra: Toppen att du kollade upp! Dig skulle jag vilja möta i butiken när jag handlar och har en fråga! :)



Malin: En tröst kan kanske vara att mina bröst är större när jag är gravid än de är nu när T är fem månader :) Jag har börjat längta efter att vara gravid igen och efter att ha en nyfödd i min famn! Galet!!!

2008-08-14 @ 15:14:02
Postat av: Malin Harju

Nad: Ja, ja tycker Sandra agerade strongt! :)



Tack! Då ger det väl kanske med sig så fort miraklet är ute och mjölken runnit till lite!

Ha, ha, du är söt du! ;)



Kramen!

2008-08-15 @ 05:29:05
URL: http://ekoblogg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback
RSS 2.0