Västergyllen

Igår då jag plockade in en del av plommonen passade jag även på att plocka in de få äpplen som blivit i år. Av dessa blev det en fantastiskt god äppelpaj som vi åt tillsammans med mandelgrädde.

Västergyllen 175 gr.

3 ½ dl. siktat dinkelmjöl *
1 dl. råsocker *
3 tsk. bakpulver
1 tsk. vaniljessens *
100 gr. smör *
1 ägg *

6 rivna äpplen (från det egna trädet)
kanel *, råsocker *, kardemumma *

Ingredineser markerade med * är ekologiska hos oss.

Blanda mjöl, socker, bakpulver och vaniljessens i en bunke. Nyp in smöret noga och tillsätt ägget. Knåda. Fördela hälften av degen i en pajform och riv äpplen på botten. Tryck ut resten av degen som ett lock och pudra över kanel, socker och kardemumma på locket. Grädda ca. 20 min. i 175 grader.

Serveras ljummen med grädde eller vaniljglass.



Äpplen och några päron från ifjol. Underbart!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback
RSS 2.0