Egen mandelmassa

Finaste Clara tipsar om egen mandelmassa idag! Man maler 200 gr. mandel som man sedan blandar med 1-2 msk. socker. Om man tycker mandelmassan känns för torr kan man tillsätta några droppar grädde eller mjölk. Sedan är massan klar att smaksättas med t.ex. vanilj, kanel, kardemumma eller 1 droppe bittermandelolja.

Låter alldeles ljuvligt gott, både i julbakstider och inför kommande semlor som ska bakas!

Kommentarer
Postat av: Nadia

Jag blandar också med innankromet från bullarna så blir inte mandelsmaken så stark. Gör jag bara två eller tre semlor tar jag en fjärde bulle och smular ner den så blir det lagom med mandelsmak för mig.

2009-02-02 @ 10:01:16
Postat av: Malin Harju

Nadia: Bra tips, tackar! :)

2009-02-02 @ 10:21:20
URL: http://ekoblogg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback
RSS 2.0