Morotsbullar, 20 st.

25 gr jäst
5 dl fingervarmt vatten
1 dl solroskärnor
½ dl linfrön
½ msk salt
1 msk sirap
2 rivna morötter
13 - 14 dl fullkornsdinkel
1 uppvispat ägg
solroskärnor att strö över

Smula jästen i en bunke. Tillsätt vatten och rör om så att jästen löser sig. Tillsätt alla ingredienser utom mjölet och rör om. Häll i mjölet i omgångar och arbeta degen fast och smidig. Spara lite av mjölet till utbakningen. Låt degen jäsa under bakduk i ca 40 min. Häll ut degen på mjölat bakbord och tillsätt resten av mjölet om det behövs. Knåda degen smidig och forma den till en rulle. Dela rullen i 20 bitar och forma till bollar. Lägg bollarna på en plåt och jäs i 30 min. under bakduk. Sätt ugnen på 225 gr. Pensla bollarna med uppvispat ägg och strö solroskärnor över. Grädda i mitten av ugnen ca. 10 min.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback
RSS 2.0