100 sätt att rädda världen - nr. 4

4) Köp helst det du begriper.

Välj varor med ingredienser som är bekanta för dig. se till att fråga de kunniga om något är oklart. Består innehållsförteckningen till största del av obegripligt innehåll är den säkerligen inte bra varken för dig eller naturen.

Precis det är har jag ju bloggat om otaliga gånger. Köp hellre råvaror än varor och laga till mesta möjliga själv. Köp tillsattsfria produkter med rent innehåll, inga tillsatser av en massa E-nummer gör att man mår bra. Smakförstärkare och smakförhöjande faktorer kan tillsättas själv i form av diverse kryddningar. Nyttigare OCH godare! Bakom alla E-nummer finns så mycket skit dolt som bara gör oss sjuka och beroende av det vi äter, t.ex. chips eller läsk.

Statsa på ren mat och rent, naturligt fett och minska istället på portionerna. Det man tagit bort ur en vara för att göra den lightare måste ersättas med något annat och det är aldrig något bra!


Kommentarer
Postat av: Ylva

Detta har jag börjat med senaste halvåret, jag har iofs aldrig varit något fan av lightprodukter men nu kör vi bara riktig mjölk, grädde och smör och jag försöker laga så mycket som möjligt själv för att undvika dessa otäcka E-nummer. Man mår faktiskt bättre när man vet att det är ren mat och inte en massa tillsatser, och det känns bra att veta att barnen inte får i sig en massa onödigt. Man vet ju inte vad alla skumma grejer gör med kroppen!

2008-07-26 @ 15:18:47
URL: http://tyraslillabebis.blogspot.com
Postat av: Malin Harju

Ylva: Bra! Lightprodukter är rätt proppade med skit! Det går ju att hitta alternativ som i sin naturliga form innehåller mindre fett, t.ex. så använder vi alltid Grekisk youghurt (10 % fett) istället för crème fraiche (34 % fett) osv.



Det känns som om detta är någon sorts generation test, om ett par decennier kommer det att visa sig tydligare vad alla E-nummer orsakat för konsekvenser!



/Malin

2008-07-27 @ 08:21:45
URL: http://ekoblogg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback
RSS 2.0