Diskmaskin?

Vi är lite i valet och kvalet, jag och Johan. Det är svårt att förklara för folk som inte vet hur man bor, men som det är nu fungerar inte vår situation med diskandet särskilt bra. Hon där disken samlas är så minimal att vi diskar flera gånger per dag och det trivs inte vi med eftersom det går åt fruktansvärda mängder vatten. Här sitter vi och duschar varannan dag (tvättar oss såklart däremellan!) för att snåla in på vattnet men spolierar det genom att diska ihjäl oss istället.

Vi har börjat snegla på en liten diskmaskin, en normalstor får inte plats inne hos oss, och det finns ju en hel del miljömärkta, men vad gör man? Är det värt att köpa en (resursslöseri) för att spara in på vattnet? Vi känner en som kan hjälpa oss bygga om ett av köksskåranra, samt att han har befogenhet att pyssla med VVS så vi kan få hjälp där...


Argh, vilket Moment 22! 


Kommentarer
Postat av: Uppsalabo med Umerötter

Hej!

Mig veterligen är diskmaskiner nuförtiden nästan alltid snålare än att diska i ho. Särskilt eftersom man inte behöver skölja disken, det blir rent ändå. Hemma hos oss blir intorkad fil och annat rätt smutsigt porslin perfekt rent på snålaste och snabbaste 30-minprogrammet. Om man sen använder miljömärkt diskmedel, och inte överdoserar, blir det helt enkelt kalasbra!

Så jag skulle rekommendera en diskmaskin, helt klart. Trots att det kräver viss energi vid tillverkning.

2008-07-08 @ 15:19:24
Postat av: Malin Harju

Uppsalabo med Umerötter: Tack för dina tankar, det är så vi tänker också. Har kikat på de slimmade varianterna som är 45 cm. breda så nu gäller det att hitta en sådan mest mesta miljövänliga standard så är det nog läge att bygga om köket sen!



Malin

2008-07-08 @ 17:17:43
URL: http://ekoblogg.blogg.se/
Postat av: isabelle

i ett ganska nytt nummer av råd&rön hade de ett reportage om just miljöaspekten vad gäller handdiskning vs diskmaskinsdiskning, samt ett stort test av diskmaskiner. kanske värt att kolla upp?

2008-07-14 @ 17:15:40
URL: http://isabelle.svartvit.com/blog
Postat av: Malin Harju

isabelle: Tack så hemskt mycket för tipset!Åh, jag har så härliga läsare! :D



Kramalin

2008-07-15 @ 08:50:44
URL: http://ekoblogg.blogg.se/
Postat av: Åsa

för mig personligen är disk/tvättmaskin nödvändiga, jag tror/inbillar mig att det är bättre att spara ihop disk å köra en full maskin än handdiska efter varje måltid.

2008-07-23 @ 08:25:13
URL: http://mammasgullunge.blogg.se/
Postat av: Malin Harju

Åsa: Ja, vi är ju som inne på det mer. Tvättning kör vi ju så på redan, men det är ju det här med handdiskningen vi vill åtgärda.

2008-07-23 @ 08:52:32
URL: http://ekoblogg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback
RSS 2.0