V. 21

Idag går vi så in i vecka 21 och läser man nedan så händer inte så mycket, men tro mig; det gör det! Bebis sparkar på för fullt och vi har en liten bestämd don/donna där inne som vilt protesterar då mamma sitter fel eller inte vilat på ett tag. Små, bestämda sparkar och boxningar känns klart och tydligt då man lägger häderna på magen även om de tack och lov inte är så starka (läs gör ont) ännu.

Kroppen: Vissa kvinnor får vattenansamlingar under den senare delen av trimestern. Det kan man avhjälpa genom att dricka mycket, på så sätt rensas kroppen från slaggprodukter.
Halsbränna och sura uppstötningar är också ganska vanligt, unvik fet eller starkt kryddad mat. Mindre mål och mineralvatten kan lindra. På apoteket finns det tabletter och flytandemedicin som neutraliserar magsyran.

Fostret: Nu överförs antikroppar från mammans blod till fostrets för att skydda det vid födseln.

Från Familjeliv.

Jag känner inte igen halsbrännan eller sura uppstötningar, men jag blir mätt på ingentin! 7-8 tuggor räcker för att magen ska kännas propp-mätt fastän jag vet att jag i praktiken inte är det. Delar upp det och äter fler gånger per dag istället. Har också börjat känna mig mer törstig än annars, men det är bra för egentligen dricker jag för lite i vanliga fall.

Annars sköter jag mig exemplariskt med min gröna paprika, min jordgubbar och blåbär, min broccoli och spenat och mina persiljekvistar. Detta kompletteras med dagligt intag av Blutsaft så jag hoppas detta har höjt mitt blodvärde nu tills nästa besök hos BM, annars var det dags för järntabletter.

 Så här glad är man tydligen då man går in i v. 21!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback
RSS 2.0