Viva Italia!

Tänkte nu få den berömda tummen ur och sammanställa lite bilder från Italien-resan våran!

Den första etappen på resan var alltså vingården Agriturismo Cà Cirigiolo dit vi tog oss med mini-buss 28 mil nordväst om Rom. Det är spännande att köra bil i en så stor stad kan jag upplysa alla om..Tur vi hade gott om tid på oss. Längs med slingrande vägar tog Ducatin utan stötdämpare oss uppför berg och ner i djupa dalar tills vi nådde paradiset. Kliché kanske, men inte för oss som faktiskt var där!

 
 

Närmsta stad från vingården var Appecchio som låg 3 km. bort. Där gick vi bland gamla hus och förundrades över allt det vackra. Eller vad tycks?

 


Vi delade pool med en annan familj och detta är den vy man betraktade medan man solade...förstår ni lugnet som infann sig?

 

Då vi skulle fira mamsen åkte vi 10 mil ut mot havet både till Fano och Pesaro, lite som den italienska rivieran. Fantastiskt vackert och så idylliskt!

 
 

Vart man än vände sig i Italien så frodades växterna. Det grönskade och prunkade överallt! På vingården fanns bl.a. fikonträd, plommonträda, bönor och en massa vackra blommor;

 


 

Inne i Fano utanför en gammal teater hade de satt fast tidningsurklipp i gatan. Typiskt min stil så det fotade jag såklart!

 

Inne i Rom bodde vi fint till alldeles bredvid Petersplatsen och Vatikanen. Man gick in genom en port och kom in till en ny liten gågata med hus och bakgårdar, där låg vår fräscha lägenhet!

 
 

Första hel-dagen i Rom (fredag) steg vi upp tidigt för att vara på Peterplatsen innan alla turister kom. Vi började med att gå de 320 trappstegen upp till kupolen, d.v.s. taket i Peterskyrkan, inte så smidigt då man är gravid och lider av foglossningar. Att det dessutom redan var 32 grader varmt underlättade inte. Men, men, tappra var vi och skakiga gelében hade vi då vi nådde toppen och insåg att vi även skulle ner på dessa glatta steg...

 
 

Väl upp så var det lätt värt det, kolla in utsikten från tornet;

 Gatan från Peterplatsen.

 Vatikanstaten har egen radiostation och egen TV-kanal. Här i detta hus sänds de katolska sändingarna ut till övriga världen.

 Påvens palats. Litet och nätt, eller?

 En bit av muren som omgärdar hela Vatikanstaten.

Inne i Peterskyrkan fanns hur mycket som helst att titta på! Skulle kunnat gå där i flera dagar, men det gjorde jag såklart inte. Hursomhelst så fanns där bl.a;

 Vackra golv...

 ...vackra pelare...



 ...kvarlevorna från Johannes Paulus (den gamla påven)...

 ...och en massa, massa vackra saker att vila ögonen på!

Då vi kom ut från Peterskyrkan var det världens kö upp till kupolen så vi var såå glada att vi gjort bort det!



Vi tittade på kön, suckade, och styrde glatt kosan mot Sixtinska kapellet för att bl.a. spana in Michelangelo's berömda takmålning.
Man fick såklart inte fota den men jag bjuder på några andra bilder från vackra saker i kapellet;

 


På kvällen for vi till en inhemsk restaurang som vi fått tips om av en romare. La Montecarlo var namnet och det var en speciell upplevelse att äta där; både för servitörernas sätt att servera och för den goda maten. De slängde fram pappers-bordstabletter, slängde ut bestick, så fort man ätit förrätt rycktes tallriken bort och varmrättstallrikarna bars ut. På mindre än 45 min. hade vi alla käkat 2-rätters och stod utanför och visste inte riktigt vad som hände. Men gott som bara den var det!
På väggarna satt otaliga foton på kändisar som besökt stället tillsammans med den super-effektiva serveringspersonalen. Vi såg bl.a. bilder på Katie "Jordan" Price, Owen Wilson, Giorgio Armani och fotbollslegenden Maradona.

 
 

På lördagen delade vi på oss under dagen fär att sammanstråla senare. Jag och Johan klev upp tidigt för att först bege oss till Pantheon - ett gammalt tempel med en gigantisk kupol som ursprungligen byggdes för att hedra de romerska gudarna. Tyvärr tog kyrkan sedemera över, rev bort det "hedniska" och gjorde om den till en kristen kyrka. Men några gamla guldkorn fanns kvar + att konstnären Rafael ligger begraven därinne!

 


Utanför såg vi världens kanske sötaste Mc Donalds på väg mot Fontana di Trevi;



Fontana di Trevi;

  

Spanska trappan;

 

Murarna till Villa di Medici;

 

Vidare strosade vi bort mot Piazza del Popolo;



...för att sedan luncha på Hard Rock Café!

 

Efter en paus i lägenheten



var det dags för hela gänget att tillsammans bege oss till Colosseum!

 

Som en perfekt avslutning på en alldeles perfekt resa begav vi oss till en väldans flott restaurang som hade ett stort utbud vegetariska rätter;

  

Som ni nu ser hade vi det toppen-fint på resan!



Kommentarer
Postat av: S

Guuu' vilken härlig resa, fina bilder!

Ha en härlig dag!

2008-07-16 @ 10:00:36
Postat av: Erika

Så kul att se bilder från Italien. De där tidningsurklippen i gatan var ju jätteläckra. Och colosseum, coolt!

Och maten ser mumsmumsig ut =)



Ha en härlig dag i solen!

Kramar.

2008-07-16 @ 15:15:39
URL: http://morgondimma.blogg.se/
Postat av: Clarence Biffington

hey sis!

fina bilder från det underbara Italien må jag säga:)

2008-07-16 @ 15:19:37
Postat av: Angelica

Hejsan! Jag vet att det inte är det roligaste att få "reklam" i kommentarerna men jag tänkte om du har tid och lust kanske vill rösta på mig här, http://www.breeze.se/modell/Default.aspx?PagId=4&id=0&sort=all&model=170 , om jag vinner får jag stå som modell för breeze's kläder, hade vart jätte roligt ! Tack, kram /Angelica

2008-07-16 @ 17:56:54
URL: http://angelicajarleros.blogg.se/
Postat av: Malin Harju

S: Hej gumman! Ja, det var så himla häftigt där! Kul att det går att ta så många bilder då man fotar digitalt, inte som the old days då man snålade med filmrullarna!



Jobba på nu! ;)



Massa kramar!



Erika: Ha, ha, när jag lade in bilden med tidningsurklippen tänkte jag att det dör skulle nog Erika gilla! :D



Maten var härlig, dock blev den lite enformig på den vegetariska sidan på vissa ställen. Men, men!



Ha en fin dag!



Kramalin



Clarence Biffington: Hey bro'! Ja, visst blev bilderna rätt ok? Vill ha in era nu också så att man har alla! ;)



Ha en fin dag, älskade du!

2008-07-17 @ 08:35:24
URL: http://ekoblogg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback
RSS 2.0