"Den väntande"

Nästa bok ut i mitt liv var "Den väntande" av Kathleen McGowan. Underrubriken till titeln är "- Första boken om Maria Magdalenas ättelinje".  Jag älskade boken eftersom den i sann Dan Brown-anda behandlar konspirationsteorier och hemliga sällskap, dock med mer fokus på religion än tidigare föregångare.

Maureen Paschal, författare och journalist, gör omfattande efterforskningar för sin nya bok om stora kvinnor genom tiderna. Snart stöter hon på en hemlighet, en hemlighet så stor att folk inte tvekat att döda för att bevara den. Ännu mer tvingas hon omvärdera då hon upptäcker att hennes egen historia och bakgrund gör att hon är utvald att lösa den stora gåtan. I sällskap med sin kusin fader Peter Healy och vänninan Tamara hamnar hon i franska byn Languedoc och lord Bérenger Sinlclair. En man som besitter svaren på många av de frågor som dykt upp, och som har lovat henne svaren på frågorna kring hennes pappa's mystiska död. Fader Healy är dock osäker på om de är säkra på Chateau des Pommes Bleu.

Kathleen skriver på ett lättläst men drivet sätt och man vill inte sluta läsa. Berättelsen utspelar sig både i modern tid och i biblisk tid i Gallileen, Israel och Jerusalem. Vi lär känna olika bibliska karaktärer varvat med stora, betydande ledare från samtida hemliga sällskap. Finns verkligen det evangelium Maria Magdalena sas skriva och hur var det egentligen med hennes relation till profeten Esa, i nutid kallad Jesus?
Man förstår då man läst klart att detta inte är den sista boken (vilket också förstås av undertiteln) och i slutordet skriver hon lite om kommande böcker i vad som verkar ska bli en serie. Böcker som jag för övrigt längtar efter!

Berättelsen, som Kathleen hävdar är sann, baserad på sanna faktan samt handlar om henne själv, ställer verkligen stora religösa frågor på sin spets. Jag som alltid hävdat att det är skillnad på att tro (vilket jag gör) och att vara kristen (är ateist då det kommer till den kristna tron, men troende på annat) älskar då det kommer omvälvande saker som rör om.

En absolut läsvärd bok oavsett trosgrund eller åsikt, historie- eller religionsintresse.

♣♣♣♣♣/5

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:Trackback
RSS 2.0