Hemmavid

Har sjukskrivit mig själv för resten av veckan nu p.g.a foglossningarna. Det blir ju bättre då jag är hemma så om jag har tur ger 6 veckors ledighet lite vila och stabilitet så att jag kan jobba en bit in på hösten. Vill inte bli sjukskriven!

Till veckan är det saker som gör att jag "måste" vara på jobbet den sista veckan innan semestern (jag vet, det finns inga måsten. Men jag vill/borde/önskar mm.) och jag tänkte, i samråd med mina kollegor, att det är bättre om jag är hemma nu och vilar så att jag orkar med mån-tors till veckan. Ett brott mitt på hållet kanske hjälper lite?
Det handlar ju faktiskt om att mina kollegor måste kunna lita på att jag klarar av att göra mitt jobb också. Är jag själv ute måste jag klara av att rusa fram till ett barn som gjort sig illa, jag måste klara av att lyfta upp barnen eller blöjbyten eller styra mat- och diskvagnar. Vårt jobb är tungt fysiskt och jag kan inte lasta av allt på de andra i arbetslaget hela tiden, då går deras kroppar sönder. Nu har de en duktig vikarie som ersätter mig dessa dagar så att verksamheten inte behöver bli lidande.
Jag har sådan tur som har världens finaste kollegor, tack för att ni är så hjälpsamma!

Nu ska jag sjunka ner i en bekväm ställning (jo, det finns några sådana fortfarande) i soffan tillsammans med en smörgås, juice, ett ljuvligt doftande ljus, varma dinkelkudden "Lavendela" och en varm vovve. Det hjälper inte att tycka synd om sig själv och det gör jag inte; jag konstaterar bara att jag har ont (vet inte vad jag skulle göra utan mitt Support belt från Minimundus!). Det blir inte bättre av att jag går och ömkar mig, man är ju vad man tänker. Dessutom kommer det ju något alldeles fantastiskt ur detta, och då gör det inte så mycket om jag har ont. Allt för bebisen! ♥
Däremot går mina tankar till alla som har kronisk värk och fysiska besvär; jag lider med er! Tänk att ha det så här varje dag resten av sitt liv p.g.a t.ex. fibromyalgi, whiplash, artros mm. Är själv förskonad från att ha ont annars och jag är otroligt tacksam över det. Vilka kämpar det finns där ute!
 Lycka, hälsa och välgång till alla er!


Kommentarer
Postat av: Blissara

Hoppas att du får en fin dag!

Jag vet hur det kan vara att ha ont mycket, och tänker som du om de som har det kroniskt alltid. Själv hade jag ont i nästan varje dag i ett år, men har det nu bara mer sällan vilket är himlans skönt!



Fina energi-tankar till dig!

2008-06-11 @ 12:07:48
URL: http://blissara.webblogg.se/
Postat av: Nad

Vilken otur att du får så ont. Det där fattar inte jag, att moder natur gjort så att en del kvinnor får sådana smärtor och illamåenden att de inte funkar knappt... ologiskt som tusan för mig.

Men du tar i allafall hand om dig och det är ju bra!!!

Plus det kanske kommer att underlätta för bebisen att komma ut! :)



Kram!

2008-06-11 @ 22:27:40
Postat av: Malin Harju

Blissara: Tack för dina tankar, de kom alldeles rätt! Ja, det känns så skönt att det inte är bestående värk, det vore fruktansvärt så däför lider jag så hemskt då man tänker på dem som har det!



Kramalin



Nad: Jag håller med, du och jag som pratat så mycket om Moder Natur och jag förstår inte heller...kanske vissa gla'skitar måste härdas mer? ;)



Jag tar hand om mig ordentligt, lyssnar på vad kroppen vill ha och gör exakt så! Fin-fint att intuitionen ökat med graviditeten, känner mig verkligen mer i fas med mig själv nu än någonsin tidigare!



Kram tjejen!

2008-06-12 @ 06:30:50
URL: http://ekoblogg.blogg.se/
Postat av: Blissara

Gudars vad roligt det är att läsa kommentarer här från dig och andra som tänker fint!



Tillägg i tankarna om ont, jag har själv funderat över det. Jag tänker att vi egentligen är gjorda för att föda vårt första barn runt 17 år, och att det då kanske gör lite mindre ont, eftersom kroppen har lättare för anpassning då? Sen tror jag att vi är gjorda för att leva stor del av vår tid i vatten, kanske hade det påverkat det också?

Jag tror iaf inte att det egentligen är "meningen" att vi kvinnor ska ha så pass ont vid barnafödande och barnabärande.



Malin, jag tycker det är så spännande att följa dig och se hur du gör! Hade tänkt vänta, men är så nyfiken, hur har du tänkt föda? Med bedövning eller utan? Och, "som vanligt", eller som jag tänker mig (för jag hoppas jag får bli mamma en dag) i ett födo-vatten-kar (vete tusan vad det eheter egentligen, men du vet antagligen vad jag menar)?



Du är så fin! Önskar att du får mindre ont idag och att du och krypet, och resten av familjen, har det fint tillsammans :)

2008-06-13 @ 10:27:51
URL: http://blissara.webblogg.se/
Postat av: Malin Harju

Blissara: Om ett tag får du ett helt inlägg om detta som svar så håll ut lite till! :)



Kramalin

2008-06-13 @ 12:44:05
URL: http://ekoblogg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback
RSS 2.0