Mycket jordgubbar så här års!

Bjöd på jordgubbstårta då vi fyllde år och imorgon på midsommar blir det en gigantisk jordgubbspaj till dessert! Jag har en jätteform som jag gör en dubbelsats i istället för att göra två små. Skönt!

Linn's jordgubbspaj 200 gr.

Deg;

100 gr. smör *
1 dl. råsocker *
1 ägg *
3 dl. siktat dinkel *
1 tsk. bakpulver

Fyllning;

250 gr. jordgubbar *
3 dl. gräddfil
1 ägg *
1 msk. vaniljessens *
0,75 dl. råsocker *

Ingredienser markerade med * är ekologiska hos oss.

Blanda alla ingredienser till degen och tryck ut i formen. Fördela jorgubbarna direkt på pajdegen. Rör ihop de övriga ingredienserna och häll smeten över jordgubbarna. Grädda i 200 gr. ca. 30  min.

Servera pajen kall med vispad grädde!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback
RSS 2.0