Nya läsare; se hit!

Det går ju sakta men säkert åt rätt håll med Ekoblogg, och det har jag varit medveten om eftersom jag har tänkt det! :) I all fall så vill jag passa på att tipsa de nya läsarna om att kika under mina kategorier där jag samlar allt jag skriver. Tänkte guida er så att ni lättare kan hitta;

Blandade inlägg - här samlas mer "nonsen"-inlägg t.ex. gårdagens om "Sex and the city"-maraton eller de gånger jag har haft frågor om blogg.se för att nämna några. Helt enkelt de inlägg som inte kvalar in någon annanstans.

Blandade tips från oss på Ekoblogg - precis som det låter. Olika tips från oss som vi gärna vill delge läsarna. Här finns inlägg om allt från saker att tänka på för att man ska kunna grilla mer miljöanpassat till Mors Dags-tips eller länktips.

Dagens tacksamhet - varje dag postar jag ett inlägg om något jag känner tacksamhet över just den dagen. Dessa inlägg samlas här.

Hygien, skönhet, hälsa, spa och välmående - här finns allt jag någonsin bloggat om som handlar om hudvård, tandvård, produkter och saker i allmänhet som får en att känna välmående och behövs i vardagen, make up och hälsa rent generellt. Allt med eko-profilering såklart!

Inredning, hus och hem - samlar de inlägg som handlar om de loppisfynd jag gjort, inredningstips till hemmet som kanske är miljövänliga, ekologiska eller Fair Trade-märkta. Jag har även visat bilder från hela vårt hem i början av bloggandet.

Krypet - vårt livs mirakel - den fantastiska resa vi får vara med om påverkar oss enormt. Här finns tips på allt en eko-bebis kan komma att behöva, alltifrån sovandet till förslossningstankar.

Läslusen recenserar - en ny kategori för inlägg om de böcker jag läst. Gillar ju att läsa och om tiden tillåter avverkar jag ett par böcker i veckan så målsättningen är att ni ska få ta del av de tankar som väckts då det är utlästa.

Mat, onödiga tillsatser och vegetariska recept - precis vad det är; matrelaterade saker, tips på farliga och onödiga saker i vår mat och en hel massa recept!

Mobil-blogg - de inlägg som skickas från mobilen. Används dock inte så frekvent, men ska försöka skärpa mig. Har inte riktigt fått det att fungera sedan blogg-flytten.

Personliga inlägg - saker som kanske ger en mer personlig bild av mig och mitt liv. Hade först inte tänkt ha en sådan kategori men jag måste få ha en ventil om jag ska fungera...

Shoppa eko-smart och humant - inlägg som tar upp ekoshopping och Fair Trade-märkta saker. Kläder eller frotté, allt är lika välkommet!

Tänkvärda (?) och filosofiska funderingar - ibland funderar jag på saker. Dessa samlar jag här varvat med citat.

Hoppas ni blev lite klokare?

Kramalin ♣

Kommentarer
Postat av: Petra

2008-06-19 @ 11:33:39
Postat av: Petra

Vad är det med mig och ENTER-knappen? ;)



Bra att du har styrt upp en lista på detta vis! Jag hade inte koll på att du redan hade kategorier med tips... (mitt förslag på tävlingen)

Men då kan jag omformulera tävlingsbidraget till att jag vill läsa MER tips från dig ;)

2008-06-19 @ 11:36:37
Postat av: Malin Harju

Petra: Ha, ha, jag tycker det är kul med din Enter-knapp!



Ja, jag tänkte att ni nog är ett gäng nya som kanske behöver få inblick i upplägget.



Mer tips är noterat! ;)



Kramalin

2008-06-19 @ 11:38:13
URL: http://ekoblogg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback
RSS 2.0