Eko-chips

Här hemma äter vi nästan aldrig chips, med betoning på aldrig. Kanske köps det hem en påse per år, jag skojar verkligen inte. Har inte gått att hitta ekologiska chips här så då har vi tagit till plan B; mat utan tillsatser! Vi har då kört med Lättsaltade eller Gräddfil från Svenska Lantchips eftersom de endast innehåller potatis, salt och olja. De med kryddning innehåller naturliga kryddor utan förfärliga tillsatser såsom t.ex. Natriumglutamat (E621) och det är det viktigaste för oss. (Kolla på innehållsöfrteckningar på varor ni har hemma, E621 finns i nästan allt då det är en av de mest frekvent använda smakförstärkarna!)

Igår i Buffé som kom från ICA fanns tips på hur man gör egna chips, inte avancerade men ändå, så framöver då vi vill lyxa till det någon helg blir det till att skiva våran fasta eko-potatis tunnt, fritera i ekologisk raps- eller solrosolja och sedan krydda med kryddor från Änga Gård då de runnit av på hushållspapper en stund. Det ni! ♣

Vill man inte göra egna eko-chips kan man köpa färdiga här hos Ekohandel!

(Kul att det stod om Ekogrönt på Buffés framsida och att ett av de recept testlagarna gjorde var med quorn som huvudingrediens!)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback
RSS 2.0