Eko-Ullis!

Fick en sådan fin kommentar igår! Även om alla kommentare är fina så kom denna så lägligt ihop med förkylning och ett eländigt illamående. Tack! ♣

"Hej Malin!
Kollar din blogg mest varje dag och har stor behållning av den. Blir lite avis, du verkar leva ett så harmoniskt liv! Men det inspirerar ju desto mer till att försöka få mitt eget åt rätt håll...
Uppskattar särskilt tips om olika ekoprodukter/inköpsställen o likn.
Apropå den uppmärksamhet som den där "BlondinBella" fått på sistone så har jag ett förslag: du borde bli ekolivsstilens motsvarighet!
Då kunde du få ekovaror skickade till dig som du sedan kunde rekommendera/ej rekommendera till dina läsare. Det är ju lite synd att du inte kan kalla dig "EkoEllen" eller nåt catchigt (du har väl inget mellannamn på e, va? ;)), men låt inte det stoppa dig. Det behövs en skön motvikt till all glossig yta.
Kram och tack,
Anna"

Jag lever ett väldigt harmoniskt liv. Nu. För det har tagit tid för mig att uppnå det. Under gymnasietiden levde jag väldigt harmoniskt, även om alla studentfester och så gjorde att vissa delar av kroppen (t.ex. levern) inte kanske kände sig så harmoniska! Men allt runtomkring klaffade så bra då, och jag levde liksom väldigt bekymmersfritt. Jag mediterade varje dag och gjorde det i sällskap med Nag Champa till pappas stora fasa. Han tyckte att hela huset stank som en indisk marknad. (Varför nu de ska stinka förtäljer inte historien). Under denna period köpte jag min första avslappnings-CD som sedan efterföljts av tio- och åter tiotals.
 För att göra en lång historia lite kortare så upplever jag att jag på senare år, speciellt sista året, funnit vägen tillbaka till den Malin jag en gång var. Mycket av detta tror jag beror på att så mycket annat runtomkring fallit på plats; studierna är avklarade, jag lever med den man jag kommer att tillbringa resten av mitt liv med, jag har en fast heltidstjänst på en arbetsplats där jag stormtrivs etc. För det är så; yttre faktorer påverkar, det är ofrånkomligt!

Jag har ett buddhistiskt mantra som jag har graverat in på en armband i läder och brons som jag alltid bär på mig tillsammans med mina andra armband. Detta för att påminna mig om mindfulness och inre harmoni. Detta mantra är även det jag använder mig av då jag mediterar. Känns vardagen  för stressig eller om jag bara går och inte tänker på något speciellt, så mantrar jag mina utvalda ord i mitt inre ett par vändor och sedan har mitt inre välbefinnande infunnit sig igen. Samma med den där speciella känslan jag har inombords, den blir så lätt att plocka fram då man är helt avslappnad och i total fas med sitt inre jag.

Jag tyckte det var fantastiskt härligt att Anna ovan tyckte att jag var "en skön motvikt till all glossig yta" för då känns det som om jag lyckats. Jag vill inte uppfattas som glossig eller ytlig, däremot uppfattas jag gärna som en person som lever ett rikt liv. För det gör jag. Rikt på upplevelser och erfarenheter. För det är det som är själva grejen; att fylla sitt liv med sådant som gör att man utvecklas som människa så att man i sin tur sedan kan hjälpa till att utveckla sin omgivning. Man måste alltdig börja med sig själv. Fundera på vad jus Du vill och vad som skulle göra ditt liv ännu mer innehållsrikt, och gör det sedan. Livet kommer inte i repris och man lever bara detta liv en gång. Gör dig själv lycklig först så att du sedan kan bidra till andras lycka.

Då jag heter Ulrika i andra namn skulle det bli klurigt med "Eko-Ellen". Och jag skulle inte på något vis vilja utsättas för samma hysteri som "Blondin-Bella", även om jag tror att den till stor del är ganska självförvållad. Det är det farligt att betrakta sig själv genom andras ögon, det är kanske så det blivit i detta fall?
Däremot skulle jag inte ha något emot att Ekoblogg fick samma uppmärksamhet som hennes! ;)  För det är ju så då man bloggar om något som känns angeläget att sprida vidare. Men, men, man ska sikta högt för att nå långt och dessutom är man ju vad man tänker! *ler stort*

Over and out från "Eko-Ullis" (en sjuk sådan som längtar efter Stieg Larsson nu!)


Kommentarer
Postat av: Sara

"Gör dig själv lycklig först så att du sedan kan bidra till andras lycka."

Precis. Det tänker jag så ofta att många, många fler hade behövt förstå. Det GÅR inte att hjälpa eller lyssna på någon annan innan man är i balans själv!
Men vi är modiga som vågade ta det steget! För det är inte alla som uppfattar en bra, när man är i en totalt egocentrisk period. Iallafall upplevde jag det så. Hur var det för dig?

Det kan liksom vara svårt att sluta ge till andra. För innerst inne tror jag det är vad alla människor vill. Alltså ge till andra. Men tänk hur fantastisk världen kunde bli om fler gav till sig själva först!

Det finns en mening jag gillar. För jag gillar meningar.

"Du kan inte ge något du inte har".

2008-03-27 @ 15:57:23
URL: http://blissara.webblogg.se
Postat av: Malin Harju

Sara: Jag tror inte folk tänkte på min egocentriska period eftersom den infann sig i en period då alla är mer eller mindre egocentriska; gymnasietiden. *ler*

Gillar att man inte kan ge något man inte har, det var ett tag sedan jag hörde den och det var bra att få bli påmind. Tack!

2008-03-27 @ 16:57:17
Postat av: Anna Öberg

Hej igen!

Vad glad jag blev över att du blir glad! Detta är dessutom den första blogg jag följt och den första jag kommenterat. Har genom detta ställe också hittat andra härliga bloggar.

Vill bara säga att jag gillar att du är lite "glammig". Med det menar jag att du faktiskt är intresserad av kläder och inredning samtidigt som du bryr dig om det inre och miljön. Du visar att man inte måste välja att antingen vara "Blondinbellig" eller gå klädd i säck och aska. Att ha ett hem man tycker är vackert, att tycka att kläder och smink är roligt innebär inte per automatik att man måste vara en ytlig miljöbov. Känns som det ofta är dessa alternativ som ges, är man eko så ska man sluta tvätta håret helt och bo i en jurta (du vet vad jag menar). Jag är så glad att eko-"trenden" är här och hoppas att den håller i sig längre än den som kom på 1990-talet.

Hamnade här av en ren slump när jag googlade ngt, men nu har du blivit lite av en idol (gotta dig åt den du)!

2008-03-27 @ 18:38:09
Postat av: Erika

Vilken fin kommentar du fick!

Jag kan känna mig lite avundsjuk för att du hittat vägen till ett harmoniskt liv.
Jag försöker att sträva efter att hitta det i mitt liv men jag snubblar hela tiden.
Jag vet hur viktigt det är och jag har kommit en liten bit på vägen med hjälp av olika böcker.
Meditation har jag länge tänkt att jag skulle ha lärt mig, skulle vara skönt att kunna stilla tankarna som annars alltid maler runt.
Har du något tips om en bra bok som jag skulle kunna läsa? Kanske jag skulle börja med avslappning och sedan gå vidare med meditation ?
Kan du ge mig några bra tips?

Kramen!

2008-03-27 @ 19:30:05
URL: http://morgondimma.blogg.se
Postat av: Anna Öberg

Kom på att jag sett att du ibland signerat dina inlägg med "Kramalin". Du ska givetvis kalla dig för "KravMalin"!

2008-03-27 @ 23:05:36
Postat av: Malin Harju

Anna Öberg: Tack igen, du gör mig verkligen så glad! Härligt att man kan uppfattas på ett sådant bra sätt, vilken ego-boost liksom!
Jag har alltid varit intresserad av mode, speciellt efter min viktminskning då jag var tvungen att bya ut hela garderoben. Jag gillar att kunna komplettera min redan befintliga garderob med ett eko-plagg då och då eller second hand-fynd.
Det är det jag gillar med trenden som kommer nu (som jag tror är här för att stanna) att man kan känna sig ren och fräsch men eko-snäll eftersom det finns precis allt nu! I mitt badrumsskåp finns inget som inte är ekologiskt förutom descinficeringslösningar mm. Smink använder jag nästan aldrig, men det jag har är ekologiskt.
Vad kul att Ekoblogg är den första blogg du börjat följa, du är så välkommen hit!
Ha, ha, jag gillar Krav-Malin, men jag tror jag fortsätter med Kramalin eftersom jag sänder en kram till er då!

Kramalin

Erika: Det är ingen lätt resa och det är så ofta man viker av vägen. Jag brujar sätta med bekvämt i halv-Lotusställning (eller på min meditationskudde från www.vattumannen.se) och tända ett ljus som jag tittar på. Jag tar 5 djupa andetag in och ut genom näsan och sedan blundar jag. Ibland sitter jag 5 minuter ibland 25. Det beror liksom på då mitt inre känner att jag är klar.
Det finns bra CD-skivor med guidad meditation; vi har bl.a. en som heter "Lär dig meditera" som kommer från Vattumannen. Den är framtagen av friskvården på Huddinge sjukhus i samråd med en läkare och inläsare är Christina Divén. Väldigt behaglig guide tycker vi. Innehåller 2 delar; Din inre meditationsplats samt Bearbeta ett problem - se möjligheter. Den kan jag varmt rekommendera!
Det handlar mer om att ge det tid till en början , inte känna några krav eller måsten. Jag tror att avslappning eller guidad meditation är bra att börja med, att man liksom har någon som talar om vad man ska göra!
Kram vännen!

2008-03-28 @ 06:40:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback
RSS 2.0