Ekoblogg loves Jamie

Igår på "Hemma hos Jamie" så tog han sig an 2 st. burhöns som som tvingats leva hela sitt liv som just detta, instängda i en bur med 5 andra staplade ovanpå. Avföringen från de översta hönorna hamnar längst ner till den höna som sitter där. 2 hönor satt i en bur som var mindre än ett A4-papper! Jamie berättade att 66 % av all äggförsäljning i Storbrittannien kom från burhöns. Nu fick i alla fall dessa raringar komma och bo hos Jamie och skulle först acklimatiseras i en chicken-lou för att sedan släppas ut i hängnet med hans övriga höns.

Det vi gillar mest med Jamie är att han i 90 % av hans matlagningar förespråkar ekologiska saker. Han slänger in både miljöaspekten och mycket smaktänk (maten smakar ju så mycket godare om den fått uppkomma på naturlig, tillsatsfri, väg!) som några av alla anledningar till att man ska välja mat med sitt samvete, inte sin börs. (Om det är någon som hävdar att de inte ha råd att äta eko-mat, läs detta!)

På grund av hans engagemang och fantastiska recept så skulle han lätt kunna få komma och bo hos oss! Welcome Jamie, säger både jag och Johan! ;) Vi har testat så många av de rätter han gör och de är fantastiska! Marängen han gjorde igår tillsammans med eko-choklad och inlagda päron, grädde med äkta vanilstång och hackade hasselnötter på, lät och såg ljuvlig ut! Nu väntar vi bara på att hans nya kokbok "Hemma hos Jamie" ska komma på svenska, det känns roligare att ha den så än på engelska.

Brukar Ni titta på några speciella matlagningsprogram?


Kommentarer
Postat av: hippihäxan

Jag var himla nyfiken på länken ovan, kanske jag kunde få några nya tips på hur man får råd att handla ekologiskt tänkte jag... ;)

2008-03-03 @ 17:50:57
URL: http://emeliem.wordpress.com
Postat av: Malin Harju

hippihäxan: Ha, ha, och jag som tyckte dina tips var så bra!
Har tänkt ragga rätt på lite sådana tips med, kommer så småningom!

Kramalin

2008-03-03 @ 18:13:33
Postat av: Nadia

Den länken var ju toppen! :)
Jag har alltid kunnat handla ekologiskt (sedan det blev viktigt för mig) oavsett om jag varit studerande, arbetslös eller t o m ensamstående med ett barn - och det fattas mig aldrig pengar!!! Jag unnar mig och unnar mig av allt möjligt, rest utomlands till USA tillochmed och kan också sätta undan pengar i fonder, spara åt mitt barn, pensionsspara osv. Så när folk säger att de inte har råd att äta ekologiskt fattar jag inte...
Var får jag mina pengar ifrån?!!? :)

Men det är nog kanske så att när man handlar KRAV så är man mer rädd om maten! Ser till att äta den innan den blir dålig i kylen, sparar alla rester, serverar små portioner osv!

Tyvärr så ser jag inga matlagningsprogram alls.. inte ens Jamies.. och det fattas mig! Han verkar ju underbar!!!

2008-03-06 @ 13:22:14
Postat av: Malin Harju

Nadia: Jag tror att det är som du säger, vi som handlar KRAV är duktigare på att hushålla med den!

Jamie är kung, han skulle lätt få kunna komma och bo med oss som sagt!
Gillar även Nigella Lawson men hon tänker inte alls på samma eko-vis som Jamie, men inspirerande ändå just i sin matlagning!

2008-03-06 @ 13:35:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback
RSS 2.0