Inte svampsäsong
I höstas plockade vi egen svamp, både gula kantareller och trattkantareller, som vi sedan förvällde och frös in. Man kan även torka svampen och förvara den svalt i tätt åtslutande burkar, men på grund av små, trånga utrymmen är detta den metod vi valde.
På mataffärerna runtomkring i höstas såldes även en hel del eko-svamp, bl.a. kantareller, champinjoner och ostronskivling. Jag köpte på mig då tillfälle gavs, förvällde då jag kom hem och frös in i portionspåsar. Nu har vi svamp så vi klarar oss en bra bit fram emot sommaren!
På mataffärerna runtomkring i höstas såldes även en hel del eko-svamp, bl.a. kantareller, champinjoner och ostronskivling. Jag köpte på mig då tillfälle gavs, förvällde då jag kom hem och frös in i portionspåsar. Nu har vi svamp så vi klarar oss en bra bit fram emot sommaren!
Kommentarer
Postat av: Jessica
Gott med kantareller! :)
Postat av: Malin Harju
Jessica: Ja! Jag älskar kantareller! Jättegott både i soppa, paj, piroger eller smörstketa på en skiva grovt lantbröd!
Trackback