Mitt val vegetarian

För 8 år sedan (i oktober 2000) var mitt allmäntillstånd inte bra. Jag jobbade för mycket (var hamburgerbiträde på Frasses med sena nätter och långa skift), åt extremt osunt, hade världens magkatarr och allt kändes motigt. Hade sedan tidigare fått läkarhjälp mot magkatarr men var i det närmsta imun mot Losec och hade i 6 år kämpat mot magkatarren. Pappa hade då han sprang marathon kommit i kontakt med en man här i Övik som höll på mycket med idrottsskador och kraniosakrala metoder, men även det fysiska välmåendet inifrån eftersom han även jobbade som näringsfysiolog. Vi tänkte att han förmodligen var sista utvägen till att få ordning på allt, så vi besökte honom.

Efter en total genomgång av min kropp och min mage med hjälp av bl.a. kinesiologi kunde han konstatera en massa, men det jag vill prata om är beslutet att bli vegetarian. Jag var väldigt skeptisk till det han sa eftersom jag var en riktig "kött-ätare"! Han bad mig prova en månad utan rött kött men med kyckling, fisk och lamm. Sagt och gjort; jag testade. Lamm lade jag på hyllan då jag aldrig varit riktigt förtjust i det, utan valde att lägga fokus på de andra två. En månad gick fort, speciellt då man mår bra...jag hade nämligen aldrig mått så bra! Borta var diverse besvär gällande magen samt at jag på köpet tappat ett kilo eller två.

Då det var dags för återbesök var beslutet lätt; jag skulle bli vegetarian! Till en början åt jag mest kyckling vilket ledde till att jag fick någon sorts kycklingbakterie, så efter det var det fisk och vegetariska kött-substitut som gällde. Idag klassas jag som lakto-ovo-demi-vegetarian, dvs. en person som äter mjölkprodukter, ägg och fisk. Eftersom Johan är vegetarian av moraliska skäl tillagas aldrig fisk här hemma, så jag uppskattar att jag äter fisk ca. 4 ggr/år. Vi äter som sagt mjölkbaserade produkter men dricker inte ren ko-mjök då ingen av oss är särskilt förtjust i det.

Som vegetarian möts man ofta av fördomar, dock inte dagligen som jag tycker att det var till en början. Vanligaste frågan är; -"Men vad äter Ni då?" Som om allt man äter är kött? Jag brukar svara med glimten i ögat att de är välkomna hem till oss på middag och om de hittar bättre mat någon annanstans blir jag förvånad. :) Vi ter en bra balanserad kost som ger oss det vi behöver, vi har båda hälsoundersökningar som bevisar det. Under många år var jag dessutom blodgivare, något som tydligen inte är vanligt bland vegetarianer eftersom de ofta har lågt blodvärde.

Denna förändring ledde till ett större välmående än jag någonsin tidigare känt och detta resulterade sedan i en viktminskning på 41 kg. men det är en annan historia.

Idag krånglar min mage en period under hösten och en under våren. Vad detta beror på vet ingen, men det är vida känt att magkatarr gör sig extra påmind då. Denna konstiga vinter med vinter en dag och vår en annan har satt sina spår i min mage. Att jag dessutom känt stor oro för vissa privata saker gör inte saken lättare. Det jag är glad över är att jag i alla fall lärt mig äta rätt och sluta stressa, två annars stora faktorer som påverkar magkatarr. Psykisk oro är som sagt en tredje och den ska jag i sinom tid också lära mig kanalisera bort då den gör sig påmind. Tills dess finns ett jättebra hälsokostpreparat i tablettform som heter Gastrosan. Hjälper för stunden, men hjälper också till att bygga upp ett skyddande lager av kisel inne i magen. Kanon! Man kan även testa Silicol som fungerar på samma sätt men tas flytande.
Det jag vill säga med detta är att man inte behöver må dåligt, det gäller bara att hitta rätt metod för att må bra!
Om man är nyfiken på Magnus, Anatoma Rehab och hans metoder är det bara att läsa vidare!

Kramalin ♣

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback
RSS 2.0