Lördag

Usch så trötta vi är idag! Vi har varit uppe i omgångar i natt med en pigg kille med magknip och hunger. Just nu fungerar inte alls hans matning så nu längtar vi nog allihopa (inklusive Leon själv) tills han kan helamma. Som läget är nu så är han vaken då han borde sova och sover då det är matdags. Ja, ja, han ökar ju stadigt i vikt och ammar ju lite här och där så det ska nog snart ge med sig!

Jag ska strax dra i mig lite eko-gröt till frukost, sedan städa toan, laga ett par byxor till Leon, baka en hallon- och chokladbrownie och raka huvudet + duscha innan kl. 09:30 då Leon ska äta igen. Kl. 11:00 är det dags för läkarbesök och sedan är det slappa som gäller för resten av dagen. Det gäller att passa på då man är som piggast och för mig är det alltid morgonen, oavsett om jag sovit lite på natten.

Det vräker ner regn ute så det blir soffan, en massa té-smakprovning och mjukisbyxor idag!

♣ 

Kommentarer
Postat av: Lisa

Å det där känner man ju igen som om det våre igår. För oss fanns det ingen annan utväg än minifom och ammning stup i kvarten. Bära bära bära. Och det allra viktigaste, hitta bästa sättet att få krypet att rapa ordentligt. För oss funkade det bäst om jag satt Folke i knät så han fick rak rygg. Eller att jag liksom höll honom under armarna bara så hans kropp rätade ut sig ordentligt.

2008-11-08 @ 15:28:43
URL: http://lmh.blogg.se/
Postat av: Malin Harju

Lisa: Vi har hittat ett bra sätt att få Leon att rapa på men han gör inte alltid det eftersom en del av maten går direkt ner i magen via sonden.

Han har inga direkta magonts-besvär än, men till veckan ska han börja med Niferex (järntillskott) och det kan de få ont av och de ska han äta 3-6 månader, spännande värre! :S

2008-11-09 @ 08:19:40
URL: http://ekoblogg.blogg.se/
Postat av: Lisa

Det går säkert bra. Jag åt själv Niferex som gravid och min mage mådde faktiskt bättre av det än utan.

2008-11-09 @ 15:31:26
Postat av: Malin Harju

Lisa: Det låter bra det. Själv har jag mått pyton av järntillskott (allt utom Blutsaft) så jag håller tummarna nu!

2008-11-10 @ 06:33:42
URL: http://ekoblogg.blogg.se/
Postat av: Nadia

Och mycket av det jobbiga kan vara en fas... som går över! (och kommer igen haha!) :)

De har ju bland annat sina ökningsperioder, ca vid tre och sex månaders ålder bla. Och så däremellan eventuellt, just nu är Toste inne i en sådan period tror jag.

Han äter oftare på nätterna nu och hu vad trött jag blir... och mitt i det trötta sega så glömmer man lätt att det går över! Bara det att jag måste ta mig i kragen och sova mer, lägga mig tidigare och sova på dagen! Nu har Toste börjat sova riktigt långa perioder (8 månader) och två ggr per dag.



(Å så kan de äta oftare när tänder är på gång.)



Han är också ointresserad av att äta annan mat. Kan tycka att det smakar lite gott men jag får knappt i honom en iskubsstor smakportion. Det är 100% amning för den 8 månaders klumpen på 9.190g! :)

2008-11-10 @ 21:31:23
Postat av: Nadia

Å just när man tycker att man har fått kläm på ungens rutiner så ställs allt upp och ner! haha!

2008-11-10 @ 21:32:59
Postat av: Nadia

Om det skulle behövas: Mot magknip finns massage att ge, men det har du säkert redan kläm på :)

2008-11-10 @ 21:38:52
Postat av: Malin Harju

Nadia: Oj oj, vilken tung kille! Härligt! :)



Vi har köpt en bok om barnmassage som vi tycker verkar jättebra, där finns mot bl.a. magknip! :)



Må så gott!



Kramalin

2008-11-11 @ 08:12:44
URL: http://ekoblogg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback
RSS 2.0