Syrlig citronkaka

Här är kaka nummer två som jobbet fick smaka. Tyckte det skulle vara gott att bryta av med ett syrligt alternativ eftersom den andra kakan var så pass söt och mäktig.
Denna valde jag att servera med medelhavsyoughurt som jag rört ner honung *, vaniljessens * och färska blåbär i. Hur fräscht som helst!

Citronkaka, 200 grader

200 gr. smör *
1,75 dl. råsocker * (dubbla mängden om det är strösocker)
3 stora ägg *
1 msk. rivet citronskal *
1 dl. pressad citron *
2 dl. siktat dinkel *
1 tsk. bakpulver

Ingredienser markerade med * är ekologiska hos oss.

Smrj och mjöla en springform. Vispa det smälta och något avsvalnade smöret tillsammans med sockret så att det blir vitt och poröst. Tillsätt sedan ett ägg i taget under vispning. Smaksätt smeten med citronskal och citronsaft som rörs ner för hand. Blanda mjöl och bkpulver och vänd ner detta, också för hand. Häll smeten i formen och grädda kakan 18-20 minuter i ugnen. Kakan ska vara lätt kladdig i mitten och gyllenbrun på ytan. Låt kallna i kylen ett dygn och sikta över florsocker innan servering. Servera med ovanstående yoghurt eller vispad grädde.

 Bild lånad härifrån.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback
RSS 2.0