Kärlekstryffel
På härliga bloggen Ekologisk choklad hittade jag nedanstående recept. Visst låter de ljuvliga?
Kärlekstryffel
200 gr. mörk choklad *
1 passionsfrukt
1 dl. hallon (inte eko men i alla fall självplockade!)
1 vaniljstång *
25 gr. osaltat smör *
1 dl. grädde
Ingredienser markerade med * är ekologiska hemma hos oss.
Dela vaniljstången och skrapa ur fröna i en liten gryta. Smält chokladen över vattenbad. Blanda grädde med vaniljstången, passionsfruktkärnor och hallonen. Rör och mosa ihop under tiden du försiktigt kokar ihop massan. Häll fruktmosen över chokladen genom en sil, så att inga frön hamnar i chokladen. Pressa mosen med sked så att så mycket som möjligt silas ner över den smälta chokladen. Rör slät. Låt svalna innan du spritsar i gjutna pralinskal eller rulla till tryfflar. (Rulla tryfflarna i kakao kommer jag dock att göra.)
Kommer att passa perfekt att göra innan vi åker till fjällen på en liten romantisk mys-weekend i början av oktober! :)
♣
Kärlekstryffel
200 gr. mörk choklad *
1 passionsfrukt
1 dl. hallon (inte eko men i alla fall självplockade!)
1 vaniljstång *
25 gr. osaltat smör *
1 dl. grädde
Ingredienser markerade med * är ekologiska hemma hos oss.
Dela vaniljstången och skrapa ur fröna i en liten gryta. Smält chokladen över vattenbad. Blanda grädde med vaniljstången, passionsfruktkärnor och hallonen. Rör och mosa ihop under tiden du försiktigt kokar ihop massan. Häll fruktmosen över chokladen genom en sil, så att inga frön hamnar i chokladen. Pressa mosen med sked så att så mycket som möjligt silas ner över den smälta chokladen. Rör slät. Låt svalna innan du spritsar i gjutna pralinskal eller rulla till tryfflar. (Rulla tryfflarna i kakao kommer jag dock att göra.)
Kommer att passa perfekt att göra innan vi åker till fjällen på en liten romantisk mys-weekend i början av oktober! :)
♣
Kommentarer
Postat av: Anna
Vad är det för speciell grädde ni har då?? nyfiken i en strut
Postat av: Malin Harju
Anna: Vi har vanlig, hederlig vispgrädde. Här i Övik innehåller den ekologiska grädden karragenan som vi inte vill stoppa i oss så då har vi valt bort en ekologisk produkt till förmån från en som är fri från tillsatser istället.
Under Mat, onödiga tillsatser och recept finns mer skrivet om jusk karragenan om du är intresserad! :)
Trackback