Kudd-tillverkning i systugan

Johan och jag sover på varsin Tempur-kudde och vill ändra på det. Vi trivs med kuddarna i sig men absolut inte med det material de är gjorda av då det känns som om det knappast finns något bra i det. Har sökt och kikat runt lite på andra ergonomiska alternativ, men det är svårt att få till något eftersom vi vill ha de ekologiska också. Har i alla fal snubblat över ett tips om att man kan fylla kuddar till brädden (riktigt hårt packat) med hirs eller dinkel och att det då ska ge samma känsla som en ergonomisk nackkudde, d.v.s. att de formar sig efter huvudet, samtidigt som t.ex. dinkel ska ha en läkande effekt.

Jag har lite stuvar i ekologisk bommull som ligger här hemma så då jag slutat jobba ska jag ge mig på att sy nya kuddar till mig och Johan. Jag vet att det kommer att dra iväg ett par hundralappar i ekologisk dinkel till fyllningen, men om inte vi hade haft dessa värderingar hade vi snart köpt nya Tempur-kuddar i alla fall och då hade slutsumman landat på tusenlappar. Vi kommer med andra ord både billigt undan ekonomiskt + att det är toppen att vara självförsörjande och inte slita på resurserna!

I samma veva ska jag också sy en liten vetekudde i samma material  till bebisen samt göra (läs klippa till, snälla mamma ska sy dem) "dregel- amnings- och kräklappar" av gamla handdukar till Krypet! Vi har nämligen under det gågna året bytt ut våra handdukar och badlakan eftersom de nötts ut mot ekologiska sådana och då sparade jag de gamla till just detta ändamål. Vi har inte köpt nya handdukar sen vi träffades tror jag, så det var på tiden, och de gamla är så urtvättade att de känns helt fria från eventuella gifter vid tillverkning och färgning.


Kommentarer
Postat av: VintageRetroPrinsessa

Du är verkligen så pysslig du .





ha det finast du glömm ej spana in min blogg om dagarna

ska ha en tävling i samarbete med www.kretsa .se





:0)

Hoppas att du vill vara med





kram

2008-09-20 @ 12:43:06
URL: http://bambii.blogg.se/
Postat av: Malin Harju

VintageRetroPrinsessa: Jag ska verkligen kolla in det! :)



Kramar till er!

2008-09-21 @ 09:00:34
URL: http://ekoblogg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback
RSS 2.0