Vecka 27

Så har ytterligare en vecka gått och nu går vi in i vecka 27 med lill-bebisen i magen! Tiden går fort och snart är du här hos oss, vårt lilla kärleksmirakel! ♥

Vecka 27
Kroppen: Man kan sova lite oroligt på nätterna när man har kommit en bit in på graviditeten, ofta störs man av att man måste gå upp och kissa. Många upplever också att de drömmer mer nu, ofta om förlossningen eller om barnet. Det är troligen kroppens sätt att förbereda sig mentalt, man kanske inte drömmer mer, men eftersom man vaknar oftare så kan det vara så att man kommer ihåg drömmarna bättre.

Barnet: Musklerna på armar och ben blir starkare och ibland kan barnet få in en riktig fullträff mot revbenen eller mot urinblåsan, vilket kan göra ont minst sagt.

Från Familjeliv.

Som ni vet har jag ju kännt av både kisseri-biten och drömmarna i rätt många veckor nu. Jag tycker nästan de börjar lugna sig lite nu! Jag sover bättre och därigenom kommer jag inte ihåg lika många drömmar (som icke-gravid minns jag nästan aldrig mina drömmar!) och jag går max upp 2 gånger/natt till skillnad mot för hur det var i början.

Att Krypet sparkar rejälare nu kan jag skriva under på! :) Ibland kickar det till så man tappar andan, speciellt då h*n får in en fullträff mot revbenen eller diafragma-området. Både Johan och Lotus blir väldigt delaktiga i och med att det nu blir kännbart för dem; Johan både ser och känner av sparkarna och Lotus är ännu mer kring magen nu och buffar, snusar och undersöker. Ofta på kvällen då vi satt oss ner för att mysa i soffan lägger han sig hellre hos mig än Johan och då också mycket oftare på min mage, vilket han inte gjort förr. Vi är med andra ord helt övertygade om att han vet att det är något stort på gång! 

Och det är det ju. Stort alltså! :D


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback
RSS 2.0