Vecka 31

Denna vackra höst-måndag går vi in i vecka 31 och nu känns det verkligen att vi betar av dagarna en efter en tills vårt lilla mirakel kommer till oss! :) 

Vecka 31
Kroppen:
Det är vanligt med besvär från ryggen under senare delen av graviditeten. Livmodern är tung och belastningen blir stor på både ben, rygg och bäckenbotten. För att undvika att få trötthetsvärk i ländryggen är det bra att ha en bra hållning och motverka svank. Personer som tidigare haft problem med ryggen löper större risk att drabbas av besvär.
Förutom den naturliga belastning som blir av den ökade tyngden gör graviditeten i sig att ledband, höfter och ryggrad luckras upp genom ett hormon som heter relaxin. Hormonet vidgar bäckenet och underlättar på så sätt förlossningen. Vissa känner stora besvär av foglossning och kan då behöva hjälpmedel i form av t.ex stödbälte. Undvik asymmetriska rörelser som t.ex att gå i trappor och bära tunga saker.

Barnet: Barnets proportioner påminner mer och mer om ett barn som är fött, huvudet är nästan 8 cm i diameter och fötterna knappt 6 cm. Hjärnan växer sig större och börjar få allt djupare veck för att få plats. Barnets hud som tidigare varit skrynklig börjar nu fyllas ut med fett och slätas ut.

Från Familjeliv.

Ja, ni vet ju som sagt om besvären med foglossningarna som tydligen blir vanligare vid denna tid, även för de som inte besvärats innan. Jag är duktig och vilar en massa. Har som målsättning då jag inte är förkyld att gå en liten runda med Lotus varje morgon eftersom jag ändå minskat belastningen otroligt genom att jag inte jobbar längre. Skulle vilja röra på mig lite lätt, bara på raksträckor, så att kroppen hålls mjuk och rörlig och för att ge tarmarna en skjuts på traven; just nu är de som en boaorm i matkoma. D.v.s det händer ingenting! Jag är duktigt och äter mina psylliumfrön, vars dos jag dessutom ökat, dricker mycket vatten, äter en balanserad och lagom fiberberikad kost och har på sistone dessutom börjat äta Hipp's barnmatspuré Katrinplommon och äpple. Avskyr verkligen katrinplommon annars men denna ekologiska fruktpuré är faktiskt god, speciellt nu då man är snuvig och inte känner så mycket smak. Hoppas det ger med sig!

Såg en bild från gallerit från ett Tittut-ultraljud i en föräldratidning igår på en bebis i vecka 31 och det ser verkligen ut som en människa. Man såg dragen på bebisen's utseende så tydligt och jag är övertygad om att de föräldrarna verkligen kunde se vem av dem som barnet var likt. Det är då man ser sådana saker som man inser att det är nära nu! :)

Herregud, vad vi längtar! ♥


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback
RSS 2.0