Apropå...

...det här med att äta riktigt smör eller margarin på mackan så hittade jag denna bild hos härliga Sarah som jag tycker säger det mesta;



Tycker den säger det mesta om vad man borde ha på mackan, eller hur?


Kommentarer
Postat av: Helena

Jag hade gärna köpt vanligt smör, ekologiskt naturligtvis, men tyvärr går det inte eftersom både min man och mitt äldta barn är laktostoleranta. Det finns tyvärr inget laktosfritt smör. Utbudet av laktosfria produkter har blivit större, men det finns inga ekologiska.



Helena

2009-04-15 @ 09:44:16
Postat av: anna

Haha, det var en riktigt bra bild! Vi har nästan alltid ekologisk bregott på mackorna här hemma, känns bäst med så få tillsatser som möjligt.



Till Helena -> Jag antar att din man och ditt barn redan testat, så du vet nog men iaf... Smör och bregott innehåller nästan ingen laktos alls, ca 0,5% (samma som låglaktosmjölk) så det brukar laktosintoleranta tåla. Min man är ganska kraftigt laktosintolerant men har inga som helst problem med smör.



Annars håller jag med dig om att det är synd att det inte finns några ekologiska laktosfria produkter, tål man inte de vanliga har man inte så mycket val liksom. Vi försöker istället undvika mjölkprodukter i matlagning, ganska ofta är de ändå lite onödiga.

2009-04-15 @ 10:35:47
URL: http://aleryd.wordpress.com/
Postat av: Nadia

Superbra bild!

Min svärmor har äntligen börjat köpa ekologist bregott, barnen äter ju en hel de smör när vi är där och jag har försökt ge kommentarer för att få dem att förstå. Men hon tar bara fram det när vi är på besök! Själva fortsätter de med Lätta. Haha! Knasbollar! :)



Helena: Jag har också släktingar och vänner där ekologiska mjölkprodukter fungerar trots intolerans, och det ska vara "hela" produkter, inga lättprodukter alltså. Men det är ju olika från person till person.

2009-04-15 @ 10:44:31
Postat av: hippihäxan

Skön bild, skulle man kunna ha som affisch i butiken... går den att få tag på tror du?

2009-04-17 @ 21:30:33
URL: http://hippihaxan.se
Postat av: Malin Harju

Helena: Precis som Anna skriver kanske Bregott fungerar? Håller med, dumt att allergiska/intoleranta personer inte kan få vara ekologiska!



anna: Vi gjorde vårt egna smör innan, blir ju som Bregott, men de perfekta burkar vi hade det i var gjord av farlig plast så i väntan på nya "perfekta burkar" så köps eko-smör.



hippihäxan: Jag vet inte. Annars kanske man kan spara bilden och framkalla den på affisch via t.ex. Extrafilm eller så. Frågan är hur det blir med upphovsrättslagen då?

2009-04-20 @ 08:06:09
URL: http://ekoblogg.blogg.se/
Postat av: Malin Harju

Nadia: Skönt att hon tar fram det då ni kommer i alla fall. Men jag håller med, varför inte alltid äta det liksom?

2009-04-20 @ 08:07:42
URL: http://ekoblogg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback
RSS 2.0