La Postina

Fick ett mail gällande La Postina - en sida på internet som tillhandahåller tjänsten att prenumerera på bindor! Förutom de vanliga, konventionella bindorna, säljer man sitt egna, ekologiska märke; La Postina Organic. De produkterna är baserade på ekologisk bomull i kombination med vegetabilisk majsbaserad plast vilket gör dem funktionella ochenligt tillverkarna än mer miljövänliga än alternativ som består av ekologisk bomull.

Eko-bindorna finns som Ultra Normal, Ultra Normal Wings, Ultra Super Wings och Ultra Night Wings. Det finns även ekologiskt trosskyd; Organic Pantyliner och tre olika sorters tamponger med applikator; Plus, Normal och Mini.

Detta känns som ett fullgott alternativ till den miljösnälla m-koppen. Min intention på sikt är att byta till m-kopp men jag är inte riktigt vän med tanken än. Kanske har att göra med förlossningen, jag vet inte, men än så länge känns binda som det allr bästa alternativet för mig.'

Jag ska få prova prenumerera på denna tjänst och det ska bli spännande att se hur det fungerar och hur kvalitén på mensskydden är. Dessutom har de frkatfritt och det är ju bra!

Man kan själv mixa märke och sort efter önskat antal och behov och paketet kommer direkt i brevlådan och måste inte hämtas ut på ett utlämningsställe. Priset varierar, t.ex. så kostar de ekologiska bindorna från 2,50 :- till 3 :- st., tampongerna har en prisintervall från 2,50 :- till 2,70 :- och trosskydden kostar 2 :- st.




Kommentarer
Postat av: Anna Öberg

Jag håller inte med om att engångsbindor och tamponger skulle vara ett fullgott alternativ till menskopp.

Om man av ngn anledning inte vill använda menskopp så är ekologiska alternativ givetvis bättre - men en produkt som man endast använder en gång och sedan slänger kan ALDRIG vara ett lika bra alternativ som en som varar i ca 8 år ur hållbarhetssynpunkt!

2009-04-29 @ 17:44:45
Postat av: Malin Harju på Ekoblogg

Anna Öberg: Du har så rätt, att det är ett fullgott alternativ är kanske knasigt formulerat. Det jag menade var att det är bra mycket bättre än konventioenlla bindor. Så med andra ord kan man ju fundera över varför jag inte skrev det då? ;)

2009-04-30 @ 08:04:25
URL: http://ekoblogg.blogg.se/
Postat av: Mammamucklan

Jag vill tipsa om tygbindor! Man behöver bara köpa dom en gång, de håller i evighet nästan).

Jag använder det och nu förstår jag inte hur jag kunde nöja mig med något annat.

2009-05-03 @ 19:12:51
URL: http://www.mammamucklan.se
Postat av: Malin Harju på Ekoblogg

Mammamucklan: Hur är de att hålla rena? Blir de "fläckfria" i tvätten och sitter de bra på plats? Jag har läst på om dem lite också...berätta gärna mer fär jag känner mig lite vilsen just nu då mensen kommit tillbaka efter graviditeten; m-kopp, eko-bindor, tygbindor mm.



/Malin

2009-05-04 @ 08:41:25
URL: http://ekoblogg.blogg.se/
Postat av: anna

Skriv gärna om codex alimentarius!

2009-05-06 @ 00:45:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback
RSS 2.0