Produktplacering och samarbeten

Jag får ofta förfrågningar från diverse företag om samarbeten eller sponsring till Ekoblogg. Det är allt i från gratissajter till seriösa företag som hör av sig och det är trevligt och uppskattat, för många av de samarbeten vi på Ekoblogg har har uppkommit just genom detta. Dock är jag noga med att det ska kännas "rätt" om någon form av samarbete ska inledas, då jag inte kan stå för vilka värderingar som helst. Etisk försvarbarhet, någon form av miljöengagemang, KRAV, ekologi eller möjligheten att välja själv. Just nu jobbar jag med Tailsweep, ett företag som sköter reklamen på bloggen åt mig och det som är så bra med dem är att jag själv kan välja vilken reklam jag vill tillåta + att de dessutom jobbar starkt med miljöprofilering och har många kunder som vill göra reklam för sin miljösatsning. Jag har med andra ord inte "känt mig tvungen att tacka nej" särskilt ofta.

Ni som stadigt läser bloggen märker säkert att det ofta är samma märken, butiker och personer som figurerar här, och det finns en anledning till det. Jag tycker inte det känns nödvändingt att t.ex. blanda in ytterligare en leksaksbutik med snarlikt eller nästan identiskt utbud då jag redan funnit en fin vän i Anna som har härligaste Ekokul, eller låta en konkurrent till Ecoloco (som dessutom "inspirerats" av deras innovativa PR-metoder) synas här då jag redan är nöjd med de samarbeten vi har.

För det är självfallet så, att dessa samarbeten gynnar både dem och mig, och det är jag fullt medveten om. Men för den sakens skull behöver inte jag gå med på vad som helst från vilka aktörer som helst. 
Samtidigt välkomnar jag såklart de som "har något nytt att komma med" eller sådant som inte krockar med det som mina fina eko-vänner där ute sysslar med. Det är alltid lika härligt då man upptäcker en ny eko-satsning eller produkt! :)

Kände bara att jag ville förklara mig lite.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback
RSS 2.0