Lingonkaka
För ett par veckor sedan smakade jag denna goda kaka hos bästa C som nu fixat receptet på den! Hittade en massa fina lingon i slänten här på Lyckobacken så jag tänkte att de blir perfekta i kakan då den är väääldigt söt i sig.
Bärkaka, 1 långpanna, 175 gr.
6 ägg *
4 ½ dl. råsocker *
300 gr, smält smör *
9 dl. siktat dinkel *
3 tsk. vaniljsocker *
Som vanligt är ingredienser markerade med * ekologiska i vårt kök.
Vispa ägg och socker ljust och pösigt. Blanda mjöl och vaniljsocker och vispa ner det i äggsmeten tillsammans med det smälta smöret.
Smörj och bröa en långpanna och häll ut smeten. Strö över valfria bär och grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca. 25 min.
Låt svalna och skär i rutor!
♣
Bärkaka, 1 långpanna, 175 gr.
6 ägg *
4 ½ dl. råsocker *
300 gr, smält smör *
9 dl. siktat dinkel *
3 tsk. vaniljsocker *
Som vanligt är ingredienser markerade med * ekologiska i vårt kök.
Vispa ägg och socker ljust och pösigt. Blanda mjöl och vaniljsocker och vispa ner det i äggsmeten tillsammans med det smälta smöret.
Smörj och bröa en långpanna och häll ut smeten. Strö över valfria bär och grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca. 25 min.
Låt svalna och skär i rutor!
♣
Kommentarer
Trackback