Sun Jar

I Leons sovrumsfönster hade vi en gammal cylinderformad lampa. Fin i och för sig, men den kändes opraktisk i ett barnrum eftersom han når den då han står upp (fönstret är ca. 70 cm. från golvet). Då det dessutom visade sig att vi kunde ha nytta av den på TV-bänken blev han utan. Tanken var att vi skulle försöka hitta en bra, och tålig, lampa till honom och nu har vi gjort det!

Sun Jar från Cool Stuff är en solcells-lampa som lagrar solenergi i burken med hjälp av en liten panel. Man ställer sol- eller månburken på ett ljust ställe under dagen. När solen gått ner stänger man locket och har en liten burk full av sol eller måne som sprider ljus, värme och mys.

Sun Jar är 16 cm. hög och 10 cm. i diameter. Laddning tar ca. tre timmar i solljus och ger fem timmars lystid. Sun Jar laddas även när den inte befinner sig i direkt solljus men laddtiden blir då längre.



 

Bild lånad härifrån.

Finns som sagt även som Moon, då med ett lite kallare, blåare ljus.



Bild lånad härifrån.

Vi har sedan tidigare en LED-lampa som är relä-känslig och tänds då det blir mörkt, en sådan liten nattlampa för barn som man har i kontaktuttaget, men Leons rum är så stort så det har inte räckt nattetid för att kunna assistera om han någon gång tappar nappen. Den har tvingats sitta så långt ifrån honom eftersom han inte har något uttag i närheten av sängen. Dessutom ger den ett kallt och omysigt sken så vi vill inte ha den som ljuskälla nära sängen. Hans Sun Jar står därför på en liten pall bredvid hans säng nu och sprider ett varmt, fylligt ljus de första timmarna på kvällen och vi ser bra och vi går in till honom och hans störs inte av det mjuka skenet.


Vi är jättenöjda då denna blev både barnanpassad och miljövänlig!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback
RSS 2.0