No no till pang & schabrak

Precis som tidigare år bojkottar vi även i år raketer & smällare och hoppas istället på att den nattsvarta lant-himlen bjuder gästerna på en stjärnklar himmel eller kanske lite norrsken? :)

Vi gör detta för små bebis-örons skull och för kommande generationer, för alla rädda djur och för folk som som faktiskt vill sova om natten. Kanske en kvarts dyra nöje inte är värt att förpesta atmosfären för? Kanske känns det viktigare att våra barnbarnsbarnbarnsbarn får fira det nya årets antågande då de är unga? Att det dessutom föreligger stor risk och många olycksfall med att fyra av raketer och smälla smällare kanske kan vara ett bra alternativ till de som väljer att bortse från ovanstående argument?
Dessutom föreligger det ganska stor brandrisk med raketer, så om alla andra argument tycks falla kanske det kan kännas avgörande?

Här i byn tror jag inte det kommer att smällas på det sätt som det gjordes mitt inne i stan och det känns så skönt!

Hur resonerar ni kring detta?

Malin ♣

 


Kommentarer
Postat av: sara

När jag var liten hade vi en liten hund, Myran.

Myran var riktigt skotträdd och ända sen dess har jag varit emot raketer och smällare.

Jag kommer ihåg att jag satt inne på toan med Myran och försökte hålla om henne istället för att vara ute och titta på raketerna. :)



Men det har hängt med mig hela livet.



Kram och gott nytt år!!

2009-12-30 @ 10:52:02
URL: http://slimsara.blogg.se/
Postat av: Faster Sofi på Solgläntan

Vi kommer att smälla smällare och skjuta raketer. Okey, miljöbov är det men med tanke på hur mycket vi har förbättrat oss under året både när det gäller sopsortering, mat önödigt handlande så tycker jag det är okey! Roligt är det också!

2009-12-30 @ 22:23:41
Postat av: lisapo

Jag gillar inte hur de låter. Jag gillar att titta på dem. Men jag är rädd för dem och allt för många folk skadas utav raketerna varje år. Jag ska inte smälla några alls. Verkligen inte. Dyrt och farligt är det bara.

2009-12-31 @ 00:15:57
URL: http://popflickan.blogg.se/
Postat av: Lisa

Vi har bojkottat detta otyg i väldigt många år och det beror mest på alla rädda djur. Sedan känns det så onödigt att bränna upp pengar på det där sättet. Folk kanske kunde använda pengarna till tt köpa sig ekologisk mat istället.

2009-12-31 @ 09:18:24
URL: http://omlivetpalandet.blogspot.com
Postat av: Familjen Harju på Ekoblogg

sara: Stackars vovve, vissa får det verkligen jättejobbigt! :(



Kramar till er!



Faster Sofi på Solgläntan: Alla är såklart fria att göra som man själv vill och följer man det regler och bestämmelser som finns känns det ju ännu mer OK. Tyvörr gör ju inte alla det, man hör om i storstäderna där folk börjar en vecka innan och det känns extremt onödigt. :(



lisapo: Ja, ett billigt nöje är det sannerligen inte!



Lisa: Oj så klok du är! Det är ju många hundralappar som smälls upp!

2010-01-03 @ 16:27:51
URL: http://ekoblogg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback
RSS 2.0