Till familjen Harju & Lyckobacken

0-671b89db8eba71e9212946028f8527e0.png

Till familjen Harju & Lyckobacken har det skänkts en dräktig get genom Action Aid. Tack rara A, du vet vad vi håller varmt om hjärtat!


Kommentarer
Postat av: Lizzy

Det är fint att skänka pengar för att hjälpa fattiga men jag förstår inte vad bl.a. Action Aid tänker när de ger bort levande varelser. Dessa djur hamnar hos människor som knappt har råd att försörja sig själva (i länder där det är tveksamt om det finns några djurskyddslagar), hur ska de då kunna ta ordentlig hand om ett djur? Nej då har Unicef tänkt till lite mer. De har massvis med bra gåvor - myggnät, poliovaccin osv., osv, men inga djur!

2009-12-21 @ 20:55:43
URL: http://lizzey.blogg.se/
Postat av: Christian

Jag håller inte med dig Lizzy. Getter är utmärkta djur till att klara sig själva. Observera att det i Afrika inte är "vanligt" med svält. De flesta länderna ligger i tropikbältet vilket gör att det finns massor av gräs till den lilla geten! Det är sjukdomar som dödar i afrika till störst del. Geten ger mjölk, kött...och sällskap! Menade du att eftersom det inte finns några djurskyddslagar så ska man tvinga dem att bli vegetarianer? En get i Afrika har garanterat ett bättre liv än en gris på en bondgård i Europa. Tänk på det! Geten är årets julklapp!

2009-12-21 @ 22:56:54
URL: http://www.ekoprylar.se
Postat av: Familjen Harju på Ekoblogg

Lizzy & Christian: Jag är nog mer benägen att hålla med Christian...även om jag kan hålla med om att Unicef också har jättebra grejor!

2009-12-22 @ 06:33:40
URL: http://ekoblogg.blogg.se/
Postat av: Lizzy

Christian: Jag menar att det finns bättre saker att ge, som är till minst lika stor nytta för människan men samtidigt humanare för djuren. Det är skillnad mellan att "tvinga dem till vegetarianer" och att själv ge bort ett djur, det tror jag att du själv förstår. Och att en get i Afrika skulle ha det bättre än en gris i Sverige är bara befängt, i Sverige har vi mycket bättre djurskyddslagar än de allra flesta länderna i världen och definitivt bättre resurser till att ge djur den veterinärvård som de kan behöva. Men djuren blir ändå illa behandlade också här! Och att de svenska grisarna (och andra djur inom lantbruket) har det dåligt är ingenting mot hur djur behandlas internationellt.

2009-12-22 @ 08:54:31
URL: http://lizzey.blogg.se/
Postat av: Christian

Lizzy: Okej då förstår jag vad du menar med att det finns andra saker som är bättre att ge bort. Men... Jag har varit otroligt mycket i Afrika och en get i Afrika får vara en get där. Den går runt själv, betar.. gör vad den vill. När det är dags för slakt så slaktas den. Blir en get sjuk där så slaktas den direkt, det har du rätt i. Dom kan inte ge veterinärvård. Men dom har fortfarande en värdigare syn på djurets värde än vi har. Dom skulle aldrig trycka in 50 djur i en trång lastbil eller låta grisar äta på döda grisar. För övrigt så spelar djurskyddslagar inte någon roll. Ja lagar överhuvudtaget efterföljs inte när man inte har något att förlora. Vi har fungerande djurskyddslagar för att vi måste ha dom. Annars skulle 150 grisar tryckas in i en lastbil. Allt är bara vinstintresse här.

Det jag tror vi är oense om är: Ja djur internationellt behandlas illa. MEN! Det är skillnad på att driva djurfarm utomlands och att äga en get. Hur dom behanldar grisarna hos uppfödarna internationellt hur därmed inte hit.

2009-12-22 @ 12:14:09
URL: http://www.ekoprylar.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback
RSS 2.0