TisDagens tacksamhet

Igår trodde jag pelletskaminen var trasig. Jag såg för mitt inre hur alltifrån en säkring för 40 :- till en ny kamin för 40 000 :- skulle måsta inhandlas. Ja, utan kamin har vi ingen värme på varken övervåning eller gästrum nere (smart lufttrumma som tillvaratar luften som stiger uppåt på loftet).

Det var den inte. Det var något glappt. Något som Johan så där maskulint fixade genom att dra ut sladden och stoppa tillbaka den igen, trots att jag gjort det flertalet gånger under eftermiddagen. Grannen kom upp för att jag SMSat honom i ett svagt ögonblick (ni vet då jag trodde det skulle kosta 40 000 :- i värsta fall) och trots att ingen av de är det minsta testosteron-stinn eller mansgrisig så störde det mig så vanvettigt att det var just någon av dem som fixade det. Det hade känts bättre om jag vid ett annat tillfälle kunnat säga att "Nämen, pelletskaminen la' ju av för nå' veckor sen och jag fixa're. Drog i lite sladdar, rucka' lite och gav'en en spark. Sen kicka'ren igång liksom. Skönt att man kunde åtgärda're själv". Nu får jag istället säga att jag trodde pelletskaminen gått sönder, jag fick ångest & panik så jag ringde grannen och Johan kom hem och då löste sig allt. Och ja, det är ju fint det med, att det löser sig i ett äktenskap eller mellan granngårdarna. Men ändå...jag grämer mig lite.

Tack i alla fall för att vi slapp punga ut med en massa extra tusenlappar så här i redan en utgiftstät månad. Det grämer jag mig inte över! ;)

Malin ♣

Kommentarer
Postat av: Viktoria

Så skönt att det ordnade sig på bästa sätt!



Jag tror det faktum att det fixade sig med glappet inte hade någonting med varken testosteron eller någon slags jämställdhet i obalans att göra. Lite tur och lite timing gjorde nog susen i det där fallet! Jag är helt övertygad om att du hade fixat det om det bara hade varit du som dragit ur och satt i kontakten den där sista gången.



Och det där med att få panik var väl inte det minsta konstigt!? Jösses vem har råd att slänga ut en förmögenhet bara så där? Vi är olika som individer just för att vi är olika individer, inte för att vi är klassificerade som män eller kvinnor. Det är i alla fall min övertygelse. :)

2009-12-08 @ 22:19:13
URL: http://totoria.blogg.se/
Postat av: Lisa

Jösses vad jag känner igen det där. Varje gång jag är ensam och stressad och har kvällen fullbokad av viktiga sysslor så händer det något knas med huset. Folke vaknar och hunden är orastad och allt kör ihop sig. Det slutar med en snabbpink för hunden och jag och Folke sitter i soffan och sover, inget blir gjort och det är någon löjlig knapp som man skulle vrida på för att värmen skulle komma tillbaka. Ska nog tapetsera pannrummet med post-it's med instruktioner i nödläge. Jajja, någon gång så kanske det går att vara sådär fixarduktig och lösa allt själv! Kram!

2009-12-08 @ 22:33:10
URL: http://omlivetpalandet.blogspot.com
Postat av: Familjen Harju på Ekoblogg

Viktoria: Du har säkert rätt! :) Jag håller med!



Lisa: Är det inte typiskt? Huvudsaken är ju att den fungerar nu och förhoppningsvis tänker göra det lääänge till, ty 40 000 :- kan jag göra extremt mycket annat med här hemma!



Kramalin

2009-12-09 @ 06:06:48
URL: http://ekoblogg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback
RSS 2.0