Blomkålssoppa

Denna soppa är enkel att göra, går att få ekologisk och är supergod. Dock åt vi den samma kväll jag fick magsjuka så jag antar att det kanske dröjer ett tag tills vi gör den igen!

Blomkålssoppa, 4 pers.

1 blomkålshuvud *
2 dl. vispgrädde *
5 potatisar *
2 schalottenlökar *
6 dl. vatten
2 grönsaksbuljongtärningar *
3 msk. äppelcidervinäger *
1 dl. riven parmesan *
rapsolja *, salt *, vitpeppar *

Som vanligt är ingredienser markerade med * ekologiska i vårt kök.

 Bild lånad härifrån.

Skala och klyfta löken. Dela och skär blomkålen i bitar. Skala och skär potatisen i cm-stora bitar.
Fräs lök, blomkål och potatis i lite rapsolja i en kastrull i ca. 2 min. Tillsätt vinägern och vattnet. Smula i buljongtärningarna och tillsätt grädden. Koka ca. 15 min. tills grönsakerna är mjuka. Rör om då och då.
Mixa soppan slät med en stavmixer och tillsätt osten. Rör om tills den smält helt. Smaka av med salt (ca. ½ tsk.) och vitpeppar (ca. 1 krm) och ringla en god olivolja över innan servering.

 Bild lånad härifrån.

Servera med ett gott, grovt bröd till!

Smaklig måltid!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback
RSS 2.0