Indisk paneer

På fredag kommer en vän hit på middag och jag tänkte köra indiskt all over! Denna fantastiskt goda rätt är delvis tagen ur Lotta Brinck's "Det vegetariska köket" och delvis tillkomponerad. Fasligt god är den dock, och supernyttig!

Paneer, 4 port

500 gr. färsk spenat *
½ kruka koriander
1 gul lök *
2 vitlöksklyftor *
3 cm. färsk ingefära *
1 röd chilifrukt (styrka 3 av 10)
2 msk. olja *
1 tsk. fänkålsfrön
2 tsk. kummin
1 brk. avrunnen kokosmjölk *
1 tsk. salt *
1 förp. marinerad tofu *

Vi sköljde och grovhackade spenat och koriander och kokade upp det med lite vatten i gjutjärnsstekpannan. Då det blivit lite mjukt och simmigt hällde vi bort det överflödiga vattnet och tillsatte olja, finhackad lök och vitlök, finhackad chili och finhackad ingefära. Detta fick fräsa tills löken blivit glansig och genomskinlig. Vi rörde sedan ner kokosmjölken och smakade av med salt. Sist rördes tofun ner och allt blandades samman. Detta åt vi med ekologiskt jasminris och naan-bröd och kommer att bjuda det så på fredag också!


Kommentarer
Postat av: matilda

låter gott ;)

hur är det annars då? :)

2009-01-21 @ 12:29:20
URL: http://matildaabergs.blogg.se/
Postat av: Malin Harju

matilda: Ja, det är suoergott! Jo, tack, det är bara finemangs här!

2009-01-21 @ 13:23:55
Postat av: Veronika

Hej!

Jag har länkat till din blogg på min sida. Tycker att dina tips om hur man ska få råd med ekologisk mat är jättebra och hoppas på så vis att ännu fler läser dem.

Postat av: monika

Hej

va lustigt tänkte precis visa hur man gör paneer på min blogg. Just nu står den och rinner av...

visst är det gott!

Monika

2009-01-21 @ 21:33:07
URL: http://haranu.blogspot.com/
Postat av: Malin Harju

Veronika: Vad kul! Härligt att det sprids vidare!



monika: Ja, det är så fantastiskt gott! Lustigt att du precis skulle visa det! :)



Malin

2009-01-22 @ 10:19:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback
RSS 2.0