Rörande tänkvärt!

Från en av mona favvo-bloggar, Hellre hållbart, har jag snott nedanstående samtal mellan mor och son. Det var så rörande hur klokt pojken tänkte och det var än mer rörande hur vackert modern svarade.

Sådan mamma vill jag också växa att bli!

"Min son ville att jag skulle knyta en rosett av ett presentsnöre som han hade hittat. Jag satte fast det framför honom på barnvagnen, och han sa;


"Jag tycker rosetter är så fina! ... Tänk om jag skulle ha en rosett i håret alla dagar."


"Vill du att jag ska sätta fast den i håret," frågade jag.


"Neej! Då säger ju barnen på dagis att jag är en flicka, Fast jag är ju en pojke... Men när jag blir stor då ska jag bli en flickängel och ha en rosa klänning för flickor får ha rosa klänningar. Då tycker du nog att jag är vacker!!"


"Jag tycker ju alltid att du är vacker! Och pojkar får ha rosetter och klänningar om de vill! men tänkte du att du skulle vara en levande ängel eller en sån man kan bli när man är död..?"


"Så klart en levande ängel! Jag menar ju bara att jag vill få flyga!"


Jag önskar så att Du får flyga. Högt över alla begränsningar, förväntningar och oskrivna regler om hur små pojkar och flickor ska vara , vilja och tycka om. Och att du och din bror lever era liv ovanför alla stereotyper som begränsar oss och har mod att vara de Ni är och vill vara."


Kommentarer
Postat av: sara

Åååh...

2009-07-20 @ 13:35:26
URL: http://saraforsberg.blogg.se/
Postat av: lisa

åh vad fint!

2009-07-20 @ 15:50:49
URL: http://popflickan.blogg.se/
Postat av: Lisa

Fick en tår i ögat då jag läste första gången i Pernillas blogg. Får en tår då jag läser det nu, det är så otroligt fint.

2009-07-20 @ 22:45:38
URL: http://omlivetpalandet.blogspot.com
Postat av: Malin Harju på Ekoblogg

Ja, det är så underbart att läsa! Både det som pojken så klokt uttrycker och förmedlar och det extremt pedagogiska som Pernilla svarar, är alldeles förstummad!

2009-07-21 @ 09:40:03
URL: http://ekoblogg.blogg.se/
Postat av: pernilla

Oj, vad roligt att läsa!!!

Tillfället kunde inte heller vara bättre efter en regnig, tråkig innedag då jag inte kännt mig som någon rolig mamma, ännu mindre pedagogisk... ; )

2009-07-21 @ 20:38:27
URL: http://www.hellrehallbart.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback
RSS 2.0