En eko-nörd föds!

En av mina fina läsare eftersökte hur allt började med det här med ekologi. Fick även ett mail från en annan läsare som undrade lite kring min filosofiska tillvaro som hon gärna inspirerades av. Tänkte kombinera dessa två i detta inlägg, där delar är plockat från en tidigare inlägg då bloggen nyss startat.

Ja, jag lever ett väldigt harmoniskt liv. Nu. För det har tagit tid för mig att uppnå det. Under gymnasietiden levde jag väldigt harmoniskt, allt runtomkring klaffade så bra då, och jag levde liksom väldigt bekymmersfritt. Jag mediterade varje dag och gjorde det i sällskap med Nag Champa. Under denna period köpte jag min första avslappnings-CD som sedan efterföljts av tio- och åter tiotals.
De två senaste åren, speciellt sista året sen jag blev mamma, har jag funnit vägen tillbaka till den Malin jag en gång var och alltid längtat tillbaka till. Mycket av detta tror jag beror på att så mycket annat runtomkring fallit på plats; jag lever med den man jag kommer att tillbringa resten av mitt liv med, jag har blivit mamma, jag har en fast heltidstjänst vilket man inte kan ta för givet i dagens samhälle och vi har hittat våra drömmars hus. För det är så; yttre faktorer påverkar, det är ofrånkomligt!

Jag har ett buddhistiskt mantra som jag har graverat in på en armband i läder och brons som jag alltid bär på mig tillsammans med några andra symboliska armband. Detta för att påminna mig om mindfulness och min inre harmoni. Detta mantra är även det jag använder mig av då jag mediterar. Känns vardagen  för stressig eller om jag bara går och inte tänker på något speciellt, så mantrar jag mina utvalda ord i mitt inre ett par vändor och sedan har mitt inre välbefinnande infunnit sig igen. Samma med den där speciella känslan jag har inombords, den blir så lätt att plocka fram då man är helt avslappnad och i total fas med sitt inre jag.

Fick en kommentar en gång att jag var "en skön motvikt till all glossig yta", och den gjorde mig så glad för då känns det som om jag lyckats. Jag vill inte uppfattas som glossig eller ytlig, däremot uppfattas jag gärna som en person som lever ett rikt liv. För det gör jag. Rikt på upplevelser och erfarenheter. För det är det som är själva grejen; att fylla sitt liv med sådant som gör att man utvecklas som människa så att man i sin tur sedan kan hjälpa till att utveckla sin omgivning. Man måste alltdig börja med sig själv. Fundera på vad just Du vill och vad som skulle göra ditt liv ännu mer innehållsrikt, och gör det sedan. Livet kommer inte i repris och man lever bara detta liv en gång. Gör dig själv lycklig först så att du sedan kan bidra till andras lycka.

Jag tror att allt ovannämnda ledde till det ekotänk som idag är en så stor del av mitt liv. Det blev liksom ett naturligt steg på vägen att se om även den biten. Man är vad man tänker och man är vad man äter. Jag tänkte redan bra tankar som gjorde mig lugn och trygg, nu behövdes mat som ingav samma känsla i kroppen.

Efter en föreläsning på senhösten - 07 med Tommy Svensson (Utbildningscenter) om tillsatser i mat förändrades vårt matliv radikalt. Tommy var tidigt engagerad i det här med glutamat i mat och är man intresserad av att lyssna på honom så kommer han till Övik onsdag 26 mars till Gnistan i Gullänget kl. 19:00. Biljetter finns att köpa på Grön Gåva och kostar 130 :- Jag ska dit med N så om inte annat kan ni ju komma och morsa på oss! ;)
I alla fall så fick hans föreläsning oss att bli mer kritiska och skeptiska till det här med tillsatser i mat. Vill man äta så ren, naturlig och tillsatsfri mat som möjligt så är liksom KRAV-märkt och ekologiska produkter nästa steg. Allt som allt så har vi "hållit på så här" i lite drygt 2 år och för oss finns ingen återvändo, inget att se tillbaka på. Nu strävar vi framåt mot ännu mer naturlighet och nästa steg i det är ju det egna huset som på sikt kommer att bära skörd i form av egna odlingar!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback
RSS 2.0