En liten utvärdering fylld med några tips!

Tidigare skrev jag ju om att vi skulle byta ut de gamla trasorna här hemma mot de i lin från Jordklok. I samma veva beställdes även fryspåsar, soppåsar och hundbajspåsar i bioplast tillverkad av majsstärkelse.

Vi är hur nöjda som helst! Så fort vi bor i hus och kan ha kompost så ska den komposterbara plasten beställas, i nuläget är det den biologiskt nedbrytbara som huserar hos oss. Bajspåsarna känns tunna och lite "prassliga" men är lätt att sära på upp i kanten och är ändå rejäla att plocka upp med. "Snibbarna" är lätt att öppna om man vill plocka upp mer i den vilket vi brukar försöka göra (fungerar alldeles utmärkt då man har en hund som inte skiter kilovis!) för att spara in på konsumtionen.

Fryspåsarna är lika lätt att sära på dem, och fungerar i mitt tycke bättre än de från ICA som vi hade innan. Exempelvis semlorna som fått bo i frysen i dessa påsar har hållit sig mindre frysskadade än jag tycker att bullar annars gör i frysen. De är dessutom lätta att sköja ur, vända ut och in och låta torka och sedan återanvända. Bullar och bröd som inte är kladdiga smular bara i sina påsar och då går det hur bra som helst att använda påsen igen. Speciellt eftersom dessa är gjorda av majs och därigenom helt ofarliga och giftfria! Det känns så härligt att kunna stoppa in det man bakat ekologiskt i bra plastpåsar, det värmer lite inombords!

Soppåsarna är tunna men riktigt töjbara. Man får dock inte "över-packa" dem, det tål inte handdtagen då man lyfter upp den ur sophinken. Man slänger alltså sopor upp till kanten och knyter alltså sedan igen och byter påse, speciellt i köket där det är tyngre sopor än i badrummet där eko-blöjorna kastas. De håller dessutom lukten borta då man knutit igen t.ex. blöjpåsen, ingen illa-lukt slipper ut.

I samband med husköp kommer även sopsäckarna att införskaffas!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback
RSS 2.0