Vart man än går i stan grävs och

0a330197fd0711d8d40184f70dc133c5.png

Vart man än går i stan grävs och byggs det en massa, men jag är glad ändå för snart flyttar vi till landet! :D


Kommentarer
Postat av: yoginimaria i oslo

fina solbrillor =)

bar en tanke från mej i småkalla oslo. thailand känns långt borta och brunfärgen falnar. kör dock thaipimpad mat dagarna i ända ;)

Kram

2009-03-31 @ 13:52:55
Postat av: Karolina

En rolig sak, och en fundering.

Jag var på ett seminarium som handlade om Grön IT, alltså hur man kan göra it-användningen mer miljövänlig (effektivsera, stänga utrustning som ej används etc.) men också hur man kan använda IT för att bli mer miljövänlig (t.ex. webbmöten istället för att resa). En av föredragshållarna var IT-chefen i Öviks kommun. De har jobbat länge (och kommit långt) med just dessa frågor. Kanske kunde vara kul att veta.



Sen funderar jag på en sak. Hur tänker ni kring detta med bilåkning nu när ni flyttar ut på landet? Kommer ni få närmare till jobbet? Måste ni åka bil dagligen? Jag hörde Svante Axelsson (SNF) prata på seminarium idag och han sa att den värsta resan för argentinska äpplen är den från affären och hem eftersom den görs i bil, dvs. en 1 ton tung plåtkoloss (ofta med 1 person + 20 kg mat i) med dålig verkningsgrad vad gäller energi/bränselförbrukning. Transporten från Argentina till Sverige görs ofta med båt och där lasten är tätt packad. Så relativt sätt är den transporten mindre "illa" än resan från affären och hem. Detta blev för mig en sak att klura ordentligt på, så därför undrar jag hur ni tänker kring detta med bil och bilåkning...?

2009-03-31 @ 17:07:57
Postat av: Erika

Härligt, det är ju snart dags =)



Mobilen är en Samsung touchwiz SGH-F480, jag gillar den verkligen =)



Provet jag gjorde hade jag ett fel på men jag vet inte om jag går vidare i tävlingen än, ska få veta det någon gång i början på april stod det så fortsätt håll tummarna ;)



Kramar!

2009-03-31 @ 21:40:18
URL: http://morgondimma.blogg.se/
Postat av: Malin Harju

yoginimaria i oslo: Vilka kontraster; Thailand och Oslo! Låter som om du haft det alldeles underbrat, fina du!



Kramar!



Karolina: Oj, vilka intressanta saker du kom med! :) Tack snälla för att du delar med dig!



Bil och bilåkning är vårt stora aber; jag hatar bilar! Tyvärr är de ju ett nödvändigt ont om man bor en bit utanför stan. Jag har ansökt om förflyttning till det skolområde vi flyttar till så jag hoppas det dyker upp en ledig tjänst där som min fasta tjänst kan flyttas till innan jag börjar jobba om 1 ½ år. Tills det blir så måste vi ha två bilar eftersom båda jobbar i stan och på olika tider. Så håll nu tummarna för att det snart blir klart för mig!



Malin



Erika: Ja, jag vet ju att du endast hade ett fel (så stolt) men jag tänkte om du fått något vidare besked. Hojta så fort du vet!



Kramalin

2009-04-01 @ 07:37:59
URL: http://ekoblogg.blogg.se/
Postat av: Karolina

Intressant hur olika man resonerar. För just bilen är anledningen till att jag aldrig vill flytta ut på landet. Jag vill aldrig någonsin bli beroende av bil. Jag bor nu centralt i en stad, cyklar till jobbet, cyklar till tåget, cyklar och handlar, cyklar och köper stereo (i helgen!). :) Kort och gott, vi klarar allt med cykel, buss och tåg, har har därför ingen bil. Det optimala vore om jag sen också skulle få en liten odlingslott på kolnin som ligger bara några hundra meter från vårt hus. Kön är lång, men förhoppningsvis kan jag snart bo i lägenhet i stan och ändå kunna odla egna grönsaker. :)

Hoppas, hoppas det löser sig med förflyttning av tjänst för dig. Är ju så underbart att kunna cykla till jobbet!

2009-04-01 @ 14:52:51
Postat av: Malin Harju

Karolina: Jag vet att det på sikt kommer att lösa sig för förr eller senare kommer ju någon att gå hem av en eller annan orsak och då är tjänsten min.



Då vi bott i stan nu har jag haft 5 km till jobbet enkelväg men jag har gått då, båda vägarna. Toppen att göra bort motionen i samma veva! :)



Vad härligt med kolonilott! Vi har ett par vänner i stan som valt att bo kvar här som också står i kö här för att få en odlingsbit!



Må så gott!



Malin

2009-04-02 @ 08:15:33
URL: http://ekoblogg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback
RSS 2.0