Nimana-tyger

En läsare tipsade om en i hennes mamma-grupp som börjat sälja eko-tyger på nätet under namnet Nimana. I Härnösand håller de till så det känns nära och bra!

Nimana tillhandahåller ekologiska tyger i väl genomtänkta retrokollektioner. Deras mönstrade tyg är lekfullt formgivet av Isabelle Norman Sällström och är lätt att matcha med de enfärgade tygerna. 
Nimana strävar efter att ha färger och former som får det att klia av inspiration i fingarna på alla syintresserade.

De använder oss av ekologiskt bomull i deras tyger.

Trollskog

Bild lånad härifrån.

Detta tyg, "Trollskog", är ju alldeles bedårande. Åh, att man inte kan sy! Håller dock alltid utkik efter en lämplig (läs super-enkel och oavancerad) symaskin på loppis och Second Hand så då den rätta dyker upp slår jag till!

Tänk en bodysuit i detta tyg med bruna, ovala detaljer på knän och armbågar! Tyget är dessutom svensktillverkat, bra va? :)
Tygerna finns som både intelock, plysch och mudd.


Kommentarer
Postat av: Ika

Symaskinstips: Jag köpte en begagnad symaskin via en symaskinsåterförsäljare. De har ofta maskiner som de tagit in som inbyte när folk köpt ny maskin. Min maskin var smord och hade fått lite översyn, och därmed kunde försäljaren garantera att den faktiskt fungerade som tänkt. Vacker är den inte, men väldigt pålitlig och bra för en nybörjare som jag som i ren okunskap kan behandla den lite illa emellanåt. :)

2009-05-05 @ 14:03:17
URL: http://cassiopeia81.wordpress.com/
Postat av: Malin Harju på Ekoblogg

Ika: Tack snälla för tipset! :)

2009-05-06 @ 08:13:33
URL: http://ekoblogg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback
RSS 2.0