Nyhetsbrev från Grön Gåva;

Vi har en hel del nyheter i detta brev, nu i början på maj har vi babyveckor med 10% på vårt nya babysortiment. I artikeln kan du läsa mer om schampon som stör hudens balans och på fredag den 15/5 har du chansen att få gratis handmassage.

Välj hudvård som inte belastar ditt immunsystem

De allra flesta av dagens tvålar och schampon innehåller kemiska ämnen som effektivt rubbar huden och hårbottens nyttiga mikromiljö. Råvarorna är ofta industriella bulkkemikalier som är billiga och löddrar bra.

Tvålar tvättar bort de naturliga fettsyrorna, nyttiga bakterier och enzymer som vi har på huden, vilket ändrar micromiljön. Kroppen tillverkar dessutom egen antibiotika och om vi förlorar den blir vi lättare sjuka. Hudcremer och cerat innehåller ofta mineraloljor som framställs ur råolja och dessa har egentligen en uttorkande effekt på hud och läppar.

Forskare vid Akademiska sjukhuset i Uppsala har också visat på ett samband mellan mineraloljor i hudkrämer och ledgångsreumatism. Därför kan det vara värt att se över dina kroppsprodukter och övergå till hygienprodukter utan kemiska lödderämnen, akrylamider och mineraloljor så att man inte skadar hudens och slemhinnornas känsliga Ph, enzymer, bakterieflora och fettsyresammansättning.

Dessa utgör den första försvarslinjen mot infektioner och om mycket tränger in genom denna barriär belastas i stället kroppens immunsystem. Väldigt viktigt är det att vi inte utsätter våra barn för dessa kemikalier och mineraloljor som också lagras i våra kroppar.

Ett exempel är mjällschampo som oftast innehåller zinkpyrition, ett gift som visserligen dödar svamp men som är så farligt att det inte får användas i bottenfärger för båtar. Nya tester har visat hur skadligt ämnet är för fiskar. Det räcker med en tiotusendels matsked i ett tusenliters akvarium under fyra dagar för att hälften av fiskarna skall dö.

Varje år säljs mjällschampo med minst tio ton zinkpyrition i Sverige. En vanlig hårtvätt släpper ut 88 milligram av giftet. Dessutom använder många konsumenter mjällschampo trots att de inte har mjäll.


Schampofest

Välj ett schampo som hjälper huden och håret. Alla våra schampon är fri från tillsatser som stör hudens balans.

Just nu har vi 10% på alla schampon i sortimentet. För torrt-, fett-, normalt- och ljust hår är några av alla 18 sorter vi säljer. På hemsidan kan du läsa vilket schampo som passar din hårtyp.

» Läs mer om våra schampon



 

Gratis handmassage

Fredag den 15/5 kommer Birgit Grundberg att finnas i butiken mellan kl. 15-18 och bjuda på handmassage! Låter det spännande? Kom in och prova på, vi kommer även att bjuda på rött té och pumpernickelbröd under dagen.


Babyveckor

Fram till den 15 maj har vi babyveckor för att visa vårt nya babysortiment. Tuttar, våtservetter, amningskupor, nappflaskor, lotion, olja, badtvål, schampo, och salva. Alla produkter är extra milda och anpassade för de små söta liven som skänker så mycket glädje.

Har du inte barn själv kanske du känner några nyblivna föräldrar? Skicka gärna vidare brevet och tipsa dem.

Nu under babyveckorna har vi 10% på alla babyprodukter. Se alla produkter här

Friatidning


Välkommen in!

Med vänliga hälsningar
Elisabet, Grön Gåva

Hemsida: http://www.grongava.se/
E-post: [email protected]
Telefon: 0660-855 20



Kommentarer
Postat av: lisa

Oh,schampona verkar bra, har du testat nått av dem? ha en fin fredag.

2009-05-08 @ 16:33:55
URL: http://popflickan.blogg.se/
Postat av: Malin Harju på Ekoblogg

lisa: Ja, jag använder schampoo från Urtekram och är jättenöjd med dem!



Detsamma! :)

2009-05-09 @ 07:48:06
URL: http://ekoblogg.blogg.se/
Postat av: Linda

Grön Gåva är min nya favoritbutik på nätet :)

Mamma och jag klickade hem en del grejer förut!



Mvh Linda

2009-05-10 @ 10:30:49
URL: http://electricityscape.webblogg.se/
Postat av: Malin Harju på Ekoblogg

Linda: Vad kul! :) Vad blev det för något?



Kramalin

2009-05-11 @ 08:39:13
URL: http://ekoblogg.blogg.se/
Postat av: Linda

Det blev mera tvättnötter (erbjudande, man får ju passa på ;)), hennafärg till håret, fettfattig kakao och ekologisk lavendel från örtavdelningen.



Längtar tills vi får hem paketet! :D



/Linda

2009-05-11 @ 21:31:12
URL: http://electricityscape.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback
RSS 2.0