Korv stroganoff med sojakorv

Varje gång jag nämner en maträtt i bloggen får jag alltid mail dagen efter (eller kommentarer) om hur jag gjorde så denna gång är jag steget före och lägger ut det i samband med aktuellt inlägg. :) Längst ner i inlägget finns recept på hur vi gör ibland, igår hade jag lite vispgrädde och lite Turkisk yoghurt kvar som jag ville använda upp så då blev det en annan, om än lika god, variant;

Korv stroganoff, 4 pers.

8 st. sojakorvar
1 stor gul lök *
1 dl. havremjölk *
1 dl. vispgrädde
1 dl. Turkisk youghurt *
½ dl. ketchup *
1 dl. Heinz Hot Chili Sauce
1 nypa salt *, grovmalen svartpeppar *

Som vanligt är ingredienser markerade med * ekologiska i vårt kök.

Koka valfri pasta enligt anvisningarna på paketet. Skala och finhacka löcken. Stek i en stekpanna (gärna gjutjärn  eftersom syran i tomaterna gör att mer järn frigörs!) med lite smör. Då löken blivit genomskinlig och glansig, tillsätt den skivade korven. Stek ett par minuter och rör om då och då. Rör sedan ner grädde, mjölk & youghurt och tillsätt ketchup och chilisauce. Salta & peppra. Låt stå och små-puttra medan pastan kokar klart.

Servera gärna med gurkstavar eftersom chili saucen ger rätten lite hetta!

Här är en annan variant!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback
RSS 2.0