Min m-kopp

För ett tag sedan fick jag ju en m-kopp från m-kopp.se i samband med att jag hade en tävling med en sådan i vinstpotten. Jag har fått så många mail om hur jag tycker att den känns och många av er har också undrat om "piggen" på den och hur jag gjort med den och om den är läskig mm.

Jag fullkomligt älskar min m-kopp! Den gör att man helt glömmer bort att man har mens över huvudtaget! Den känns knappt och det känns inte obehagligt eller läskigt. Eftersom den är tillverkad av mjukaste gummi blir den otroligt smidig och följer kroppens rörelser och anpassar sig/formar sig därefter. "Piggen" som är till som hjälp vid uttag har jag helt klippt bort då jag upplevde det som att den var i vägen. Jag vet fler som gjort så men även de som har hela piggen kvar. Det är så himla individuellt då vi alla ser olika ut innuti och det dessutom kan skilja lite beroende på vilken modell man har på sin m-kopp. Det är hursomhaver inga problem, tycker jag, att få ut koppen utan pigg; man slappnar bara av och fattar tag om den.

Jag tycker det är toppen att ha hittat ett skydd som håller helt tätt som gör att man slipper oroa sig för hur man sitter eller ligger. Blöder man rikligt så tömmer man sin kopp oftare helt enkelt. Och det är något som gör att jag äntligen kan sova gott på natten trots mens - man behöver inte sova i en obekväm stllning av oro för att det ska läcka.

 Bild lånad härifrån.

Man kan vika sin kopp på i alla fall två olika sätt, jag valde det sätt som visas i medföljande folder då jag tyckte själva införandet blev lättare då men det är ju också en smaksak. Och jag som aldrig velat ha tampong pga. obehagskänslor (jag har testat alla modeller och storlekar på marknaden men ingen kändes bra) har inga som helst problem med en m-kopp.

Jag har en Mooncup i storlek B eftersom det var den modell som föreslogs baserat på hur rikliga menstruationer jag har samt att jag fött barn vaginalt. Personalen på m-kopp.se är otroligt kompetenta och vet precis hur man ska tänka då man väljer storlek!

Jag är på alla i min omgivning nu om att skaffa sig en m-kopp!

Hur många av er läsare har en m-kopp?

 


Kommentarer
Postat av: anna

Jag har länge använt menskopp och är precis lika nöjd som du! Sån frihet liksom.

2009-11-03 @ 08:20:58
URL: http://aleryd.wordpress.com
Postat av: Marie

Jag har haft min i 3,5 år och förstår inte riktigt hur jag stod ut med engångsartiklar förut. Då var det konstant oro för att läcka, att inte ha med sig tillräckligt med bindor för dagen och jag tyckte det gick att lukta sig till att jag hade mens. Det låter så klyschigt, men alla problem är borta nu. :)

2009-11-03 @ 08:30:50
Postat av: Malin E

Jag har länge tänkt att jag skulle skaffa en, men tycker att det känns lite läbbigt just det att man ska tömma den. Men jag antar att det är en vanesak.

2009-11-03 @ 08:36:11
Postat av: anja

har inte testat, men kommer köpa en efter jag fått min bebis. jättebra recension! känner ingen som använder sån (kanske en del gör det i smyg?).

2009-11-03 @ 09:08:54
Postat av: Varkenoch

Jag använder också menskopp, sedan några år tillbaka. Helt fantastisk grej!



Malin E: Det där med att tömma den tycker inte jag är mycket bättre än att vika ihop och slänga en använd binda. Det är rätt fräscht, bara blod som man häller ut och sköljer av.

2009-11-03 @ 09:39:12
URL: http://varkenocheller.blogspot.com/
Postat av: Varkenoch

NEJ! Nu skrev jag fel, såhär ska det vara: Det där med att tömma den tycker jag är mycket bättre än att vika ihop...



Jag menar alltså att det är mycket fräschare med menskopp.

2009-11-03 @ 09:40:35
Postat av: Louise

Jag har haft en, och den funkade bra, men slutade använda den ändå för att det var så meckigt och jobbigt. Men jag vet att jag borde använda den, den är genialisk och hjälper miljön nåt så otroligt mycket.

2009-11-03 @ 11:33:46
URL: http://lugnochfin.se
Postat av: lisa

Måste köpa en någon dag!

2009-11-03 @ 13:30:18
URL: http://popflickan.blogg.se/
Postat av: Åsa-Saga

Jag har använt min menskopp i snart ett år och det är lätt det bästa som hänt mig och min menstruerande kropp! En väldig frihet, och jag som aldrig vågat använda tampong tycker det är superskönt att ändå få ha det "luftigt" därnere trots pågående mens. Jag har rest en del med den, och bytt/tömt såväl på tältutflykt i skogen som bensinmackstoaletter med tillgång till vatten och flygplatstoaletter utan tillgång till vatten. Inga problem. Menskopp är bäst! :)

2009-11-03 @ 13:32:16
Postat av: Malin Harju på Ekoblogg

anna: Härligt att höra! :)



Marie: Håller med, nu kan man verkligen slappna av trots att man har mens.



Malin E: Man tömmer ju den ner i toan då man tar ut den, innan man sköljer den, så man behöver ju inte titta. Inte läbbigt alls, jag lovar. :)



anja: Ett hett tips, jag lovar!



Varkenoch: Absolut! Dessutom har ju bindor en tendens att lukta i sig själv liksom, det slipper man nu!



Louise: Börja använda nu! :)



lisa: Ja, det rekommenderas verkligen!



ÅSa-Saga: Jag tyckte aldrig att tampong kändes bekvämt men med min m-kopp känns det hur bra som helst! Härligt att höra att du tömt den på så många olika ställen! Det båda gott för kommande båtturer och fjällvandringar!

2009-11-04 @ 06:12:14
URL: http://ekoblogg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback
RSS 2.0