Skillnad på folk & fä...

...eller svenskar & schweizare?

I Schweiz vaccinerar man ingen under 19 år eller över 60 år. Man anser att de tester som gjorts internationellt inte garanterar tillräckligt att de biverkningar vaccinet ger inte skulle utsätta unga och äldre för fara.

I Sverige meddelades igår att man även nu vaccinerar små spädbarn från 6 månader. Det som skrämmer mig är att de tagit del av samma forskning.

Vari ligger denna logik?

Lyckobacken is now moving to Switzerland!


Kommentarer
Postat av: Lina

Ja det här med vaccinet gör mig fullkomligt galen!



Det är så att jag är gravid i vecka 17 och tillhör ju den sk "riskgruppen". Blä! Min magkänsla säger att jag inte ska ta sprutan, då jag inte skulle gjort det om jag inte var gravid. Och jag skulle aldrig kunna förlåta mig själv om det skulle bli någon påverkan på barnet för att jag tog sprutan. Men alla i min omgivning är sk "Läkemedelsälskare" och tycker att jag är dum om jag inte tar den. Att jag själv kan stryka med om jag blir sjuk, att ju Sverige rekomenderar alla att ta sprutan av en anledning, att influensan kommer slå till snart, folk dör, att de aldrig skulle ge gravida sprutan om det skulle ge påverkan på barnet osv. Nej...jag bli gaaaalen!



Och speciellt när man hör om hur de gör i Schweiz, som jag också hört ska vara ganska framstående inom området osv. Jag hörde också av en vän att det inte va helt sant att det du skriver om ovan; för det vaccinet som Schweiz valt att inte använda är tydligen inte det vi använder här i Sverige. Men jag vet inte...är alldeles för okunnig för att uttala mig om det. Konstigt är det iallafall!



Det känns bara fruktansvärt om jag måste gå emot min magkänsla bara för att jag blir så jäkla uppskrämd...

2009-11-13 @ 09:45:09
URL: http://lhlettenstrom.blogspot.com
Postat av: Sara

Jag är också gravid, i vecka 38, och har inte vaccinerat mig. Även mig magkänsla sa mig att jag inte skulle göra det, jag tror rent generellt inte på vaccineringar och det är ett beslut jag står fast vid.

Visst har jag oxå mött av kommentarer och stor förvåning, men slår dövörat till. De värsta är de som menar att jag är osolidarisk mot alla andar som inte vaccinerar mig. Tänk om jag smittar dem?!

Stå på dig, och gör det du känner är bäst för dig och ditt barn!



/Sara

2009-11-13 @ 14:07:17
Postat av: Lina

Tack Sara!

Ja, ju mer jag tänker på det så känner jag att jag måste gå på min magkänsla. Det är ju faktiskt det enda rätta att göra, och det brukar aldrig leda mig fel. Jag hoppas att det även kan få bli så nu!

Ja, alla har så mycket åsikter om hur man ska göra osv, men man kan ju inte bara tänka på andra eller bara sig själv när man har ett litet liv inuti sig. Det verkar inte som att folk tänker på det.



//Lina

2009-11-13 @ 17:44:29
Postat av: Nadia

Lina: Jag har läst, men kan ju inte garantera att det är sanning men..., om flera kvinnor (iUSA) som vart gravida och tagit sprutan och sedan bara efter en eller ett par timmar så har de fått missfall... läkarna vägrar erkänna att det kan ha med vaccinet att göra. Vem ska man tro på? Det är ju också så att INGEN tar ansvar för ev konsekvenser av vaccinet... Det är helt på egen risk.

Det dokumenteras inget gällande biverkningarna, inte denna gången heller.....

Skulle jag vara gravid så skulle jag inte ta vaccinet.

2009-11-13 @ 19:34:50
Postat av: Loa

Läs det här: http://www.amalgamskadefonden.se/default.asp?id_Page=186



Vaccinera min 6-månaders bebis? Aldrig i livet!

2009-11-14 @ 00:02:50
URL: http://www.ecolocobloggen.blogspot.com
Postat av: Malin Harju på Ekoblogg

Lina & Sara: Ni gör så rätt i att lyssna på er magkänsla, den brukar ju ALDRIG ha fel! Och det gläder mig verkligen att ni kan svarar varnadra här bland kommentarerna och peppa varandra, så rart! :D



Nadia: Men så hemskt! Jag skulle absolut inte ta vaccin om jag var gravid. Och om inte det nu ger missfall så kanske det sätter igång fler förlossningar så att det blir prematura barn?

Skrämmande att ingen tar sitt ansvar, vi ska själva ansvara för de val vi gör men ändå presenteras inte alla fakta. Blä på dem!



Loa: Nej, verkligen inte! Fy!

2009-11-14 @ 09:07:40
URL: http://ekoblogg.blogg.se/
Postat av: Lina

Nadia:

Men fy så hemskt!

Ja det stärker ju verkligen min magkänsla. Tack för din åsikt!



Malin:

Ja det brukar ju faktiskt vara det enda rätta att gå efter magkänslan. Himla bra och klokare läsare du har här på bloggen. Skönt att få goda råd från er alla!

//Lina

2009-11-14 @ 15:33:37
Postat av: Malin Harju på Ekoblogg

Lina: Ja, jag har ju världens bästa läsare!!! :D

2009-11-16 @ 06:55:11
URL: http://ekoblogg.blogg.se/
Postat av: Johan Melin

Lina; Det är just det vaccin(pandemrix) som vi använder här i sverige som Schweiz inte har godkänt för gravida, barn under 18 år och äldre över 60 år.



Ett annat vaccin(Focetria) som innehåller en annan mer prövad adjuvans är däremot godkänd för alla.



Sara; Solidaritet? Vad jag förstått (läst i dagspress hört på radio) så beräknades det att ca:500 personer kunnde dö i sviterna efter svininfluensan om vi inte vaccinerade oss.

Det brukar dö 1500-2000 personer i den vanliga "säsongsinfluensan" varje år!! Ska dom skylla på solidaritet så bör dom gå och ta säsongsvaccinet nu också annars är det inte vidare trovärdigt.

Det är alltså större tjans att överleva "svinet" än det är att överleva den vanliga säsongsinfluensan!!



//johan

2009-11-16 @ 16:45:33
Postat av: Johan Melin

Artickel i DN från 12/11-09

http://www.dn.se/nyheter/sverige/olika-syn-pa-vaccination-for-gravida-1.992425

2009-11-16 @ 16:48:24
Postat av: Malin Harju på Ekoblogg

Johan Melin: Jag litar dessutom till Schweiz mer då de är rätt framstående inom annan sjukrelaterad forskning också.



Håller med, det rimmar illa med dödsskrämseln och vaccineringspropagandan om man tänker att fyra gånger så många dör vanliga vintrar och det passerar helt obemärkt förbi!

2009-11-17 @ 06:11:13
URL: http://ekoblogg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback
RSS 2.0