Svar(t) på vitt?

Med anledning av att jag mailade både KRAV och Unilever angående Mildas nya, ekologiska margarin kommer nu även svaret från KRAV (Unilvers svar finns här) så då känns ärendet i och med detta stängt.

"Hej,

Tack för ditt mail. Ursäkta det sena svaret.

Det här är ett typexempel på vad som är så bra med KRAV-märkningen, det driver på produktutvecklarna så att de måste finna nya vägar! Det KRAV-märkta Milda är producerat enligt KRAVs regler. Det innebär att margarinet innehåller en blandning av ekologisk rapsolja, ekologisk solrosolja och ekologisk palmolja (alltså odlat enligt ekologiska regler). Vid själva förädlingsprocessen har inga kemikalier används. De ekologiska oljorna har endast genomgått fysikalisk raffinering, det innebär att oljorna renas med ånga, tryck och vatten istället för med kemikalier. Fetterna är inte heller omestrade och inte heller ingår härdade fetter, vilket inte är tillåtet enligt KRAVs regler."







Kommentarer
Postat av: Nadia

Men det var väl positivt svar! Dock tror jag att det kan få till följd att dem som inte kritiskt granskar tänker att "margin kan väl inte vara så farligt då då.." och fortsätter äta vanligt icke krav-märkt margarin... kanske.

2009-11-06 @ 22:11:59
Postat av: Malin Harju på Ekoblogg

Nadia: Ja, det var det jag var lite rädd för...

2009-11-08 @ 16:27:01
URL: http://ekoblogg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback
RSS 2.0