För att förtydliga

Jag känner att jag vill klargöra lite grand kring inlägget i fredags om stölder i bloggvärlden. Det handlar ju inte om ni som lånar recept och länkar till dem eller ni som skriver om Ekoblogg i något inlägg. Ni är ju guld värda för att Ekoblogg ens ska kunna finnas! :D Det handlar alltså om de som kopierer långa meningar, uttryck som verkligen andas Malin, stycken eller hela inlägg och beter sig som om de är upphovsmän till dem.

Ni behöver alltså INTE fråga om ni får skriva av ett recept från bloggen och länka till det, kör i vind! Det de handlar om är t.ex. de som tar recept (som jag själv hittat på) och lägger upp på sin blogg med "Detta improviserade jag ihop i fredags!" Jag har svårt att tro att man kan improvisera ihop exakt samma mat, speciellt då jag lagt upp receptet 1 vecka innan och jag vet att denne/a bloggare/erska läser Ekoblogg.
Eller om jag skriver om plaster, halvpoetiska inlägg om regnet mot våra lantliga fönster eller mm. och andra personer som bor i lägenhet pratar om sina gammeldags lantliga fönster som regnet piskar emot. Hallå? Hur kan du ha gammeldags lantliga fönster som bor i modern hyresrätt (som man då snabbt kan läsa sig till om man kolla in deras bloggar)???

Förstår ni? Det finns alltså en gråzon i allt detta också.

Ni är fantastiska alla ni som läser och kommenterar och jag är så evigt tacksamma för er och ert stöd! Tack! Utan er finns varken anledning att blogga eller lägga ner all tid på bloggen. Ni är bäst! :D


Kommentarer
Postat av: Nadia

Ha ha! Helt galet hur folk kan beté sig! Ja jag har ju inte gjort detta men bör nog vara lite bättre med att hänvisa till källan i allafall! :) Krammm

2009-10-05 @ 11:14:32
Postat av: Malin Harju på Ekoblogg

Nadia: Ja, det händer... :)



Kramalin

2009-10-06 @ 06:49:40
URL: http://ekoblogg.blogg.se/
Postat av: vintageretroprinsessa

Hadae jag vart dig hade jag faktiskt satt min heder på hög kant och skrivit ut den personens namn :)

elelr personerna :)



vet flea som direkt kopierar mina inlägg vilket är supertrist :(



Kram

2009-10-06 @ 10:25:54
URL: http://bambii.blogg.se/
Postat av: Erika

Jag har aldrig råkat ut för sådant, vad jag vet.

Men jag har inte så mycket text som folk kan kopiera, hehe!

2009-10-06 @ 19:54:05
URL: http://morgondimma.blogg.se/
Postat av: Malin Harju på Ekoblogg

vintageretroprinsessa: Fast det kommer jag inte att göra, att hänga ut folk med namn och så på bloggen är otroligt lågt - oavsett vad det gjort. Då sjunker jag ju till deras nivå.



Ja, det är jäkligt trist när folk inte kan tänka själva!



Erika: Ha, ha, ja men de kanske snor din snygga stil! ;) Men det är ju bara ett +! :)



Kram vännen!

2009-10-07 @ 06:53:53
URL: http://ekoblogg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback
RSS 2.0