No more boob-jobs?

Nu har Leon själv beslutat att han inte vill amma på morgon och kväll längre. Han tok-åt då vi var sjuka men sedan nada. Han har liksom inte tid! Allt annat med honom har fullkomligt exploderat sedan han tillfrisknat; han står snart själv, han har börjat leka tittut och han säger långa meningar (som vi dock inte förstår). En ny favorit är att han drar iväg in i duschen och gömmer sig bakom draperiet och så ska vi leta efter honom. Det är som om kroppen var i total vila då han var sjuk och nu ska han ta igen allt med råge.

På slutet har han ammat så lite, det har varit mest mys, så jag tror inte att han fått i sig så mycket nyttigt. Därför känns det OK att sluta, speciellt eftersom valet var hans och inte mitt. Jag hade kunnat fortsätta över vintern också.

Leon ammade tills han var 1 år och 2 veckor precis.

Nu börjar en ny värld för mig eftersom jag nu kan åka hemmifrån på kvällarna. Leon har ju vägrat allt som har med välling att göra, han skyr nappflaskor som pesten och har vägrat välling i alla dess former; mugg, pipmugg mm. Detta har gjort att jag varit borta hemmifrån ca. 3 ggr. på kvällstid eftersom man vetat att han inte ätit något om jag inte kvällsammat honom. Hur kul känns det att åka hemifrån då? Och jag har ju så gärna velat amma så jag har gjort det för det har varit värt det. Men nu då han väljer bort det ska jag inte sticka under stolen med att det känns OK!

Ikväll tar en ny kvällsrutin vid inne i Mysan (hans myshörna inne i hans rum) då vi först äter ekologisk havre- och quinoagröt med blåbär & aprikoser nere i köket och sedan hoppar han in i pyjamasen och borstar de två tänderna som kommit. Sedan läses en godnattsaga i Mysan innan vi sjunger Humlesången. Kul för nu kan ju även Johan natta honom! :) (Jag står fast vid att det är våra fasta rutiner som gör att Leon sover från 19.00 - 7.45 varje natt så därför känns det viktigt med nya nu då den gamla bryts.)

Jag pratade med vår dietist imorse (eftersom Leon är vegetarian har vi tilldelats en om vi ville, vilket vi ville) så nu ska vi göra en kostregistrering under 3 dygn där vi ska bokföra allt Leon äter så får vi ett utlptande av henne sedan med tips och idéer som man kan ha i åtanke. Känns så skönt med U, hon är själv vegetarian så hon försöker inte "omvända oss" utan stöttar oss till 100 %! Det tackar vi för! :D


Kommentarer
Postat av: Lisa

Visst är det lättsamt då de slutar sådär av sig själv. Det var ju precis samma med Folke, prick 1 år och 2 veckor. Och jag erkänner också att det varganska skönt att liksom få äga sin egen kropp igen, att kunna äta vad man vill och vara borta utan att behöva tänka på att man missar amningen. (även om jag är hemma nästan jämt ändå och i princip aldrig äter något som skulle kunna vara fel ur amningssynpunkt.) Fast jag erkänner ju att jag saknar det lite också, mys. Man får hoppas att man kan amma lika bra ifall man skulle ha lyckan att få fler barn. =)

2009-10-30 @ 22:17:16
URL: http://omlivetpalandet.blogspot.com
Postat av: Malin Harju på Ekoblogg

Lisa: Jag håller med, mer amning åt folket! ;)

2009-11-02 @ 09:01:43
URL: http://ekoblogg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback
RSS 2.0