Godaste pinnbrödet; 7,5 dl. siktat
Godaste pinnbrödet; 7,5 dl. siktat dinkel, 1 tsk. salt, 3 tsk. bakpulver och 1 tsk. socker. Blanda noga i en bunke. Smaksätt valfritt, denna gång blev det torkade trattkantareller, hackad chili, riven gul lök, riven vitlök, riven parmesan och egenodlad, torkad timjan för vår del. Tillsätt 3 dl. vatten och knåda snabbt till en deg. Forma långa "ormar" av degen och vira runt grillpinnar. Grilla över öppen eld tills bröden fått fin färg och går att lossa från pinnarna. Om man vill så kan bre lite Bregott på! Till dessert blir det grillade bananer i folie fyllda med krämigt ljuvlig mintchoklad! Strax blir det lunch för hela eko-familjen i det ännu ofärdiga vindskyddet, men vad gör det? Mysa kan man göra ändå!
Kommentarer
Trackback