Godaste viltgrytan
I fredags gjorde vi en jättegod gryta här hemma, inspirerade av ett recept i tidningen Land!
Viltgryta, 4 port.
1 påse quornfiléer (eller säkert gott med klimatsmart kött som vilt)
1 strimlad purjolök *
ca. 200 gr. kantareller (egenplockade)
smör till stekning *
flingsalt *
nymald svartpeppar *
1 msk. siktat dinkel *
1 ½ dl. svartvinbärsnektar *
1 msk. shouyu *
5 krossade enbär (egenplockade)
½ dl. lingonsylt (hemmagjord)
2 ½ dl. grädde
Som vanligt är ingredienser markerade med * ekologiska i vårt kök.
Strimla filéerna och bryn i en stekpanna i smör. Salta och peppra och ställ åt sidan. Fräs purjolök och kantareller i smör. Pudra över dinkel och rör om.Tillsätt nektar, shouyu, enbär, lingon och grädde och koka upp. Smaka av med mer salt och peppar. Lägg i filéerna och låt småputtra några minuter.
Servera med kokt potatis och en god sallad!
♣
Tja
Vilket kanon recept, kommer att provas framöver...men jag tar nog lite älgkött!!!
Kramar
Tess: Ja, jag tänkte på det då jag skrev det; att det säkert är jättegott med riktigt vilt kött också! Då kan du byta ut svartvinbärsnektaren på 22 cl. portvin.
Kramalin
Håller med, det där lät jättegott. Måste jag testa nångång. En fråga bara, vad är shouyu? Så man vet vad man ska leta efter :)
Haha, nu hamnade den där mystiska ingrediensen i mitt namn också :)
Linda: Fniss! Det är som typ soja så det går lika bra med det. :)