Godaste viltgrytan

I fredags gjorde vi en jättegod gryta här hemma, inspirerade av ett recept i tidningen Land!

Viltgryta, 4 port.

1 påse quornfiléer (eller säkert gott med klimatsmart kött som vilt)
1 strimlad purjolök *
ca. 200 gr. kantareller (egenplockade)
smör till stekning *
flingsalt *
nymald svartpeppar *
1 msk. siktat dinkel *
1 ½ dl. svartvinbärsnektar *
1 msk. shouyu *
5 krossade enbär (egenplockade)
½ dl. lingonsylt (hemmagjord)
2 ½ dl. grädde

Som vanligt är ingredienser markerade med * ekologiska i vårt kök.

Strimla filéerna och bryn i en stekpanna i smör. Salta och peppra och ställ åt sidan. Fräs purjolök och kantareller i smör. Pudra över dinkel och rör om.Tillsätt nektar, shouyu, enbär, lingon och grädde och koka upp. Smaka av med mer salt och peppar. Lägg i filéerna och låt småputtra några minuter.

Servera med kokt potatis och en god sallad!

 

 


Kommentarer
Postat av: Tess

Tja

Vilket kanon recept, kommer att provas framöver...men jag tar nog lite älgkött!!!

Kramar

2009-09-01 @ 10:20:26
Postat av: Malin Harju på Ekoblogg

Tess: Ja, jag tänkte på det då jag skrev det; att det säkert är jättegott med riktigt vilt kött också! Då kan du byta ut svartvinbärsnektaren på 22 cl. portvin.



Kramalin

2009-09-01 @ 10:41:08
URL: http://ekoblogg.blogg.se/
Postat av: Lindashouyu

Håller med, det där lät jättegott. Måste jag testa nångång. En fråga bara, vad är shouyu? Så man vet vad man ska leta efter :)

2009-09-01 @ 12:25:45
URL: http://lindaaronsson.blogg.se/
Postat av: Linda

Haha, nu hamnade den där mystiska ingrediensen i mitt namn också :)

2009-09-01 @ 12:26:44
URL: http://lindaaronsson.blogg.se/
Postat av: Malin Harju på Ekoblogg

Linda: Fniss! Det är som typ soja så det går lika bra med det. :)

2009-09-02 @ 08:41:09
URL: http://ekoblogg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback
RSS 2.0