Nu har alla ull-kläder från Näva E

5ea89720ba4299eda4f5137136b011.png

Nu har alla ull-kläder från Näva Ekotextil (www.ekotextil.se) till Leon kommit och de är ännu finare än jag mindes! Kommer ju att bli perfekt i vinter! Underbar kvalitét och sååå mjuka!


Kommentarer
Postat av: Miljömuppen

Vilka jättefina kläder!



Du har en imponerande samling länkar som jag har börjat gå igenom.

Började med bazca och Näva...



Gillar din blogg mycket.

Den är fin!

2009-09-07 @ 19:12:15
URL: http://green-stuff.bloggagratis.se/
Postat av: lisa

åh vilka mysiga!

2009-09-07 @ 21:32:18
URL: http://popflickan.blogg.se/
Postat av: Malin Harju på Ekoblogg

Miljömuppen: Jo, det har blivit en del med åren! :) Tack snälla, vad glad jag blir!



lisa: Ja, visst är de?

2009-09-08 @ 08:52:52
URL: http://ekoblogg.blogg.se/
Postat av: Elin

Näva har underbara kläder. Jag som bor i Järna där de har butiken har ju förmånen att gå dit och känna på kläderna direkt:) Har du använt deras kläder länge? Får man fråga, har du något bra tips på vineroverall som inte innehåller farliga ämnen? Hur tänker du klä ditt barn i vinter? Tycker alltid det är så svårt att få lagom temperatur, även om ullkläder är det ultimata!

2009-09-08 @ 11:01:35
Postat av: anja

joinar Elin i frågan om bra barn-klädtips inför vintern, jag kommer ha en bebis efter nyår. ska försöka bära bebisen i sjal under jackan, men oxå lite i vagn.

2009-09-08 @ 11:44:23
Postat av: Malin Harju på Ekoblogg

Elin och anja: Ifjol hade vi ull-leggings, ull-tjocktröja, väpnarluva, mössa, tossor och vantar från Näva. Utanpå det hade vi deras overall i ull. Det fungerade så bra, vi var jättenöjda eftersom Leon var så liten att han alltid var i vagn då. Vi reglerade det han hade under (vanliga kläder under leggingsen och tjocktröjan) med tanke på temperaturen ute. Var det kallare tog vi allt jag nämnde ovan, mindre kallt så kanske man skippade leggingsen eftersom han hade filt och åkpåse och allt.

Underbart eftersom ullen andades och var lätt att vädra. Eventuella fläckar tog jag bort direkt då de uppkom så jag tvättade inte hela overallen förrän det var vår och dags att lägga bort den.



I år är det annorlunda även för oss eftersom Leon kommer att kunna gå då snön kommer och därigenom behöver han både skor att gå i och en overall som tål väta. Hans fötter har inte vuxit ikapp ännu så vi har köpt strl 20 på Kavats ekologiska känga Urax och får väl köra med dubbla tjocksockar så länge, det var den minsta storlek de hade. Då han ska sova i vagn får han ha allt ovanstående vi köpt till honom samt tossorna. Då han ska vara ute och leka, åka pulka mm. har vi köpt en Katvig Rainsuit (gjord av återvunnen polyeten) via Ecoloco som tål väta. Den får bli hans skal-overall och under får han ha allt ovan - såklart reglerat beroende på temperatur.



Jag håller med, det är skitsvårt att få till bra temperatur, avskydde att klä Leon i början eftersom han, enligt neonatala, skulle kunna förfrysa om det var för kallt eller dö i plötslig spädbarnsdöd om det blev för varmt. Jepp, snacka om ansvar.

anja, det blir ju varmt och gosigt att bli buren i sjal under jackan så då kan du ha mindre kläder än de gånger h*n ligger i vagn.



Hoppas ni blev lite klokare, hör gärna av er igen annars!



Lycka, hälsa & välgång!



Malin

2009-09-09 @ 07:46:34
URL: http://ekoblogg.blogg.se/
Postat av: Elin

Tack för svaret! Min dotter blir 4 nu i veckan, och då är de ju ute så länge om dagarna på dagis. Förra året köpte jag en polarn o pyret overall, och körde med ull-underkläder + vanliga ovanpå + ulltjocktröja. Personalen på dagis tyckte jag klädde min dotter för varmt:)

Jag tycker det viktigaste är att man har ull eller ull/silke närmast kroppen, för det reglerar temperaturen direkt mot huden.

Sedan tänker jag kanske skippa vanlig tröja i bomull utan köra bara ull, med undetröja + strumpbyxor eller långkalsonger i ull och ovanpå det tjocktröja och tjockare leggings från Näva plus en bra overall. Tycker inte det skulle räcka med regnkläder ovanpå, skulle gärna ha en Troll overall med ullfoder (I wish men de är ganska dyra) men reima tec har relativt tunna overaller som ändå värmer som en vanlig... en begagnad sådan från Tradera kanske, som är tvättad några gånger så gifter osv försvunnit.

Skulle gärna ha en kommentar om mina tankar, tycker alltid det är jättesvårt att klä barn inför dagis, då man inte kan ha koll :)

2009-09-09 @ 13:06:34
Postat av: anja

tack för tipsen Malin! är nu ruggigt sugen på att lägga en beställning på Näva.

2009-09-09 @ 15:45:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback
RSS 2.0